От 2-ри до 11-и септември ще е регистрацията за участие

...
От 2-ри до 11-и септември ще е регистрацията за участие
Коментари Харесай

Регистрацията на партии за местните избори започва на 2 септември

От 2-ри до 11-и септември ще е регистрацията за присъединяване в локалните избори за партиите и обединенията, оповестиха от Централата изборна комисия (ЦИК).

Решението за периода за регистрация е взето на съвещание на комисията и бе оповестено от представителя на ЦИК Александър Андреев.

От ЦИК напомнят още, че на локалния избор работи правилото за уседналостта на гласоподавателите и претендентите. " Както дейното, по този начин и пасивното изборно право в тези избори, е обвързвано с условието за уседналост, т. е гласоподавателят или претендентът би трябвало да е живял с непрекъснат или сегашен адрес не по-малко от 6 месеца преди датата на изборите в съответното обитаемо място”, сподели Андреев и акцентира, че това е повода на тези избори да не се разкриват изборни секции в чужбина.

След измененията в Изборния кодекс предизборните акции към този момент могат да се финансират от компании и еднолични търговци.

Правителството към този момент утвърди през вчерашния ден план-сметка за локалния избор. От нея се разбра, че локалните избори ще коства 70,7 милиона лв., което е с 20 милиона повече спрямо изборите преди 4 години. Причината – възнагражденията на членовете на секционните и на общинските изборни комисии са по-високи.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР