От 2 месеца се разработва планът за действия за изборите

...
От 2 месеца се разработва планът за действия за изборите
Коментари Харесай

Здравните власти показват план след президентския указ за датата на изборите

От 2 месеца се създава проектът за дейности за изборите и в мига, в който президентът разгласи окончателната дата за изборите, здравните управляващи ще показват проекта. Когато бъде оповестена формалната дата на изборите, ние ще извадим протокола , безапелационен бе проф. Ангелов.

Това стана ясно от думите на здравния министър Костадин Ангелов, който дружно с държавния епидемиолог доцент Ангел Кунчев и проф. доктор Красимир Гигов - ръководител на Координациoнния съвет за осъществяване на Националния проект за имунизиране против COVID-19 са на съвещания при президента Румен Радев за идните парламентарни избори през 2021 година
 Румен Радев: Ваксинацията да не е определяща за изборите Обновена
Румен Радев: Ваксинацията да не е определяща за изборите

Трябва да се научим да живеем с ковид, в това число и да организираме избори

Предварителното показване на проекта за изборите, съгласно здравния министър, ще се получи нещо като " прибързано раждане със съществени опасности за резултата ".

Проф. Ангелов увери, че имунизациите ще са задоволително за всички български жители и цялата страна се готви за изборите. Ваксинацията ще бъде доброволна и безвъзмездна, сподели още здравният министър и добави, че всяко едно написано деяние в проекта за избори в условия на пандемия са написани всички дейности, които би трябвало да бъдат подхванати. Мисли се по какъв начин да се подсигурява правото на хората, които са сложени под карантина, както и за сигурността на хората с мобилните урни и в обособените секции.

Когато бъде оповестена формалната дата на изборите, ние ще извадим протокола , безапелационен бе проф. Ангелов.

Не би трябвало да има усложнения с имунизацията. Хората, ангажирани във имунизационния проект са няколко групи - персоналните лекари , лечебните заведения, мобилните екипи, сподели той.

Здравният министър посочи, че ползите на българските жители са над всичко и опитите да се прави политика в рецесия са нелепи . Трябва да действаме отговорно и да преведем хората през обстановката сполучливо и по-късно , когато премине всичко това да следват своите цели, упоритости и желания, безапелационен бе здравният министър.

По думите му всички са очевидци, че нито един опит на никоя страна не е повсеместен и не може да бъде прибавен на територията на нашата страна . За последните 30 години съвсем всички български политици приказват за ползите на народа, за ползите на страната, само че тази коронакриза пренареди нашите цели, уточни Ангелов.

П риоритет номер едно би трябвало да бъдат ползите на българските жители. Едва ли има човек, който да може изрично да отговори какви ще бъдат епидемиологичните обстановки и месеци напред . За доста малко време коронавирусът опроверга съвсем всяко едно изказване на политиците и учените във всички страни, означи проф. Ангелов.

Здравният министър добави, че главният въпрос е решаването на интереса на хората, само че не могат да кажат за противоепидемичните ограничения в каква част и по кое време ще бъдат отхлабени. Изчакваме до последния миг и следим всяко едно число до угриженост. Не по-рано от средата на януари ще имаме отговор на въпроса кои ограничения ще бъдат анулирани и кои разхлабени, безапелационен бе проф. Ангелов.

Основният приоритет е здравето на хората, а не предизборната акция . Здравните управляващи разполагат с задоволително персонални защитни средства, които са разпределени по всички РЗИ-та. Държавата има задоволително количество персонални защитни средства и маски за членовете на Секционните изборни комисии. Единственото, което тормози здравните управляващи е осъществяването на стерилизация след упражняването на гласа на всеки един обособен човек, само че ще бъде открито решение и на този въпрос.

РЗИ-тата ще управляват дали санитарните условия ще бъдат спазени в секциите за гласоподаване .

По думите на Ангелов обаче всичко опира до съзнанието на хората. Нашите най-големи съдружници в тази борба са българските жители и в случай че те демонстрират схващане, ще се оправим, сподели още проф. Ангелов.

Държавният основен здравен контрольор доцент Ангел Кунчев посочи, че мeрките по празниците са се спазили, само че предизвести, че има съществуване на нов вариант на вируса . Отчитайки всички обстоятелства, доцент Кунчев съобщи, че е доста мъчно да се каже какво ще бъде развиването на епидемиологичната обстановка до изборите .

Доц. Ангел Кунчев съобщи, че няма изненади и международни открития в протокола, като даде образец, че ще би трябвало да се съблюдават всички противоепидемични ограничения - отдалеченост, стерилизация и носенето на маски .

От наша страна рекомендациите и протоколът ще бъде пределно явен като образуване на независими секции за хора , които се преболедували вируса и краткотрайно унищожаване на карантината за няколко часа, само че сигурно ще се откри метод за демократичното осъществяване на изборите , безапелационен бе доцент Кунчев.

Проф. Красимир Гигов увери, че имунизационният проект се извършва добре . До 28 март би могло да се усили броят на имунизираните, уточни проф. Гигов и добави, че всичко било въпрос на организация по осъществяване на самите избори. С една добра организация изборите могат да се проведат на 28 март, акцентира проф. Гигов.

Здравният министър добави, че главният въпрос е решаването на интереса на хората, само че не могат да кажат за противоепидемичните ограничения в каква част и по кое време ще бъдат отхлабени . Изчакваме до последния миг и следим всяко едно число до угриженост . Не по-рано от средата на януари ще имаме отговор на въпроса кои ограничения ще бъдат анулирани и кои разхлабени, безапелационен бе проф. Ангелов.

Основният приоритет е здравето на хората, а не предизборната акция . Здравните управляващи разполагат с задоволително персонални защитни средства, които са разпределени по всички РЗИ-та. Държавата има задоволително количество персонални защитни средства и маски за членовете на Секционните изборни комисии . Единственото, което тормози здравните управляващи е осъществяването на стерилизация след упражняването на гласа на всеки един обособен човек. Ние ще намерим решение и на този въпрос, увери проф. Костадин Ангелов.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР