От 2 до 80 години бе възрастта на участниците в

...
От 2 до 80 години бе възрастта на участниците в
Коментари Харесай

Концерт, ревю, изложба и интернационална трапеза за Българското председателство в Куртово Конаре

От 2 до 80 години бе възрастта на участниците в програмата, проведена от Народно читалище „ Любен Каравелов – 1897 ” в пловдивското село Куртово Конаре във връзка идното Българско председателство на Съвета на Европейския съюз.

„ Веселихме се дружно и ще запазим прекрасен спомен от това събитие ”, споделиха след креативната вечер уредниците. Вечерта бе част от съпътстващата стратегия по план на Областна администрация „ Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз в Европейската година на културното завещание 2018 към идното домакинство на Пловдив за европейска столица на културата – 2019 година “ и мина по непоколебим сюжет. Показани бяха най-новите пана на школа „ Духовно огледало ” с учител Маргарита Момчилова, наградени бяха участниците в състезанието за снимка на тематика „ Това е България! ” – Росица Петрова при възрастните и Мария Вакарелска при децата. Имаше и страхотна демонстрационна софра – комбинация от българска, италианска, гръцка и британска кухня, както и галерия на сувенири от страни от Европейски Съюз. Вечерта бе изпъстрена и с красивите носии на участниците, който участваха и в особено ревю. В песните и танците пък се включиха и млади, и остарели, които пяха и танцуваха под звуците на барабан, гайда, акордеон и гъдулка.
 13pl4006-1  13pl4006-2  13pl4006-3  13pl4006-4  13pl4006-5  13pl4006-6
В програмата участваха малчуганите от Детска фолклорна група ”Куртовче ”, Женският национален хор, танцьорките от „ Куртовка ”, дребната Габриела от музикалната паралелка на учебно заведение ”Любен Каравелов ” – Пловдив, посетители от Кричим и доста страхотни музиканти.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР