От 2 до 8 години затвор може да получи 54-годишният

...
От 2 до 8 години затвор може да получи 54-годишният
Коментари Харесай

Съдят добруджанец, пребил до смърт майка си

От 2 до 8 години затвор може да получи 54-годишният Иван Т. за причиняване гибелта на майка си след съзнателно нанесена междинна телесна щета, както и за несъблюдение на заповед за отбрана от домашно принуждение над нея, оповестяват от Апелативна прокуратура - Варна.
Съдиите в Районния съд в Каварна са издали заповед за отбрана против домашно принуждение, защото мъжът злоупотребявал с алкохол и нанасял побои на 72-годишната жена. Наложена му била и възбрана да приближава дома на майка си и места за обществени контакти и отдих на разстояние по малко от 20 метра.
По обяд на 17 септември Иван изпил в дома на собствен прочут към 300 грама ракия и към 19 часа той отишъл до къщата на майка си, почнал да вика, да я наскърбява, заканил се да я убие и ѝ нанесъл голям брой удари, вследствие на които дамата паднала на земята.
Съсед видял падналата жена и опитал да ѝ помогне, извадил телефона си, с цел да потърси лекарска помощ, само че Иван му забранил, почнал да го блъсна и съседът избягал. Той отишъл в селския магазин и оттова се обадил на тел. 112.
Пострадалата била откарана в болница в тежко положение и на 2 ноември издъхнала в клиниката по неврохирургия във Варна вследствие на тежка черепно-мозъчна контузия. На Иван е наложена най-строгата мярка за неотклонение - „ задържане под стража “ още при започване на досъдебното произвеждане.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР