От 2 до 18 декември пет от водещите клиники в

...
Коментари Харесай

Онлайн консултации в УМБАЛ ``Св. Иван Рилски`` |

От 2 до 18 декември пет от водещите клиники в УМБАЛ „ Св. Иван Рилски “ ще съветват пациенти и ще одобряват документи онлайн. Целта е да се да се улесни достъпът до здравна помощ. 

Пациентите могат да изпращат своите образни и други проучвания, епикризи, свързани със болестта им, на посочения от всяка клиника имейл. От болничното заведение предизвестяват, че онлайн консултациите се отнасят единствено за документи, получени в посочения период и касаещи болести, които се лекуват в съответната клиника. Добре е пациентите да оставят и телефон за връзка, в случай че е належащо уточняване.

Клиниката по неврохирургия на УМБАЛ „ Св. Иван Рилски “ е най-голямата в страната. Годишно тук се правят над 1100 мозъчни интервенции, което е близо една трета от всички мозъчни интервенции, непровокирани от контузии, които се вършат в България. Близо 90% от тях са осъществени с нови технологии. Половината от интервенциите в България (47.92%), които са осъществени с невронавигационна техника, са направени в УМБАЛ „ Св. Иван Рилски “. Тук е осъществена всяка шеста гръбначно-мозъчна интервенция в България. 74.33 е процентът на огромните гръбначно-мозъчни интервенции (с доста огромен размер и сложност), които се осъществят в болничното заведение при междинен % за страната 40.37%.
Имейл за изпращане на документи: За спомагателна информация: 02/952 37 25 (между 14:00 и 16:00 часа).

В Клиниката по нервни заболявания се организира диагностика на редица социално-значими неврологични болести като исхемичен мозъчен инсулт, мозъчен кръвоизлив, консервативно лекуване на световъртеж, болест на Паркинсон, болест на Алцхаймер, тумори на основния и гръбначен мозък, вертеброгенни болести (дискови херни, радикулити, полиневропатии, в това число порфиринова полиневропатия, плексити и др.); болести на периферната нервна система и гръбначно-мозъчни болести. Към клиниката действа един от най-големите центрове в България за лекуване на множествена склероза.
Имейл за изпращане на документи: За спомагателна информация: 0885 17 42 53 (между 9:00-14:00 часа).

Клиниката по обща и ендоскопска хирургия  е ориентирана към миниинвазивната и лапароскопска диагностика и лекуване. Тя разполага с всички нужни запаси за съвременна диагностика и лекуване на болесттите на коремната стена, всички вътрешни органи и ретроперитонеалното пространство, седалището, ануса и перианалното пространство.
Имейл за изпращане на документи: За спомагателна информация: 0 2/9542827 (между 9:00 и 14:00 часа)

Според Индекс на българските лечебни заведения Клиниката по хематология и онкология е преди всичко в страната по брой на лекувани пациенти. В нея се ползват всички модерни способи за лекуване на хематологични и онкологични болести.
Имейл за изпращане на документи към Отделението по хематология:
Имейл за изпращане на документи към Отделението по онкология:

Най-отличителната линия на Клиниката по нефрология  е по-широкият профил. В нея с изключение на нефролози, работят и двама ендокринолози. Двама от нефролозите имат още по една тясна компетентност – надлежно кардиология и имунология. Това е повода в клиниката да се лекуват някои от най-сложните случаи у нас – пациенти, които с изключение на бъбречно заболяване, имат и други затруднения като диабет, артериална хипертония, което изисква характерен метод.
Имейл за изпращане на документи: За спомагателна информация: 02/952 38 33 (между 9:00 и 14:00 часа)
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР