От 2 до 13 юни Шест значими заглавия от международния театрален

...
От 2 до 13 юни
Шест значими заглавия от международния театрален
Коментари Харесай

Ще има силно чуждестранно участие на "Световен театър в София" 

От 2 до 13 юни

Шест значими заглавия от интернационалния сценичен плакат предлага на вниманието на родната аудитория 13-ото издание на " Световен спектакъл в София ". Платформата е част от Календара на културните събития на Столична община и ще се организира през интервала от 2 до 13 юни. Старта ще даде в Младежки спектакъл " Николай Бинев " спектакълът " Макбет ". Версията на режисьора Алесандро Сера и неговата компания от Сардиния " Театроперсона " се базира на нещастието на Уилям Шекспир и е притежател на премията " Юбю ", както и на премията на италианската театрална рецензия за най-хубаво зрелище. В духа на Елизабетинския спектакъл и в този момент на сцената се изявяват единствено мъже.
Като познато открояваме името на Тимофей Кулябин, именуван " вундеркинд " на новия съветски спектакъл. Миналата година в Дома на киното бе показана прожекция на постановката му " Три сестри " от А.П. Чехов, удостоена със " Златна маска 2017 " за повсеместен актьорски отбор. Сега на същото място на 8 юни феновете ще могат да видят прожекцията на спектакъла " Онегин " по Александър Пушкин, притежател на същото влиятелно отличие. Както и предходния път Кулябин е сложил пиесата по метод, въвличащ публиката в напълно ново прекарване. Неговата философия не е подвластна нито на скептицизма, нито на равнодушния жлъч. Гледа на историческите сили и процеси по-скоро като академик биолог, като дарвинист.
Безспорен акцент в тазгодишната стратегия е гостуването на спектакъла на Ян Фабър и неговата компания " Трублейн " - " Щедростта на Тавита " (6 юни в Сатиричен спектакъл " Алеко Константинов " ). Той е единственият актуален актьор със независима галерия в Лувъра, а театралните му произведения са представяни на най-големите интернационалните фестивали и подиуми. Вдъхновен от библейския роман за великодушната Тавита, която шиела облекла за бедните, спектакълът е част от поредност сола.   
На 11 юни публиката е поканена на два танцово-театрални спектакъла. Това са френската продукция " Хуманоптер ", съчетаваща жонглиране и танц, и гръцкият театър " Глухарче " на хореографите Ханес Ланголф и Ермира Торо, работили с именитата танцова компания DV8 Physical Theatre.
Точката ще сложи на 13 юни в Младежкия спектакъл модерната версия на Чеховата " Чайка ", с която гостува Национален спектакъл - Скопие.

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР