От 2 до 11 септември ще бъде срока, в който

...
От 2 до 11 септември ще бъде срока, в който
Коментари Харесай

От 2 до 11 септември е срокът за регистрацията в ЦИК за местния вот

От 2 до 11 септември ще бъде периода, в който партиите и обединенията могат да се записват в Централната изборна комисия (ЦИК) за присъединяване в идните локални избори. Те са планувани за 27 октомври.
Кабинетът дава 70,7 млн. лв. за локалните избори С тях ще се финансират дейностите по организационно-техническата подготовка и провеждането на вота
Решението за периода за регистрация е взето на съвещание на комисията и бе оповестено от представителя на ЦИК Александър Андреев на първия постоянен брифинг преди локалния избор.

Снимка: Ладислав Цветков

От комисията подсетиха още, че на локалния избор работи правилото за уседналостта на гласоподавателите и претендентите.

„ Както дейното, по този начин и пасивното изборно право в тези избори, е обвързвано с условието за уседналост, т. е гласоподавателят или претендентът би трябвало да е живял с непрекъснат или сегашен адрес не по-малко от 6 месеца преди датата на изборите в съответното обитаемо място”, посочи Андреев.

Това е и повода на тези избори да не се разкриват изборни секции в чужбина.
Социолози: Манолова получава 48%, а Фандъкова - 40%, при възможен балотаж Местният избор ще се организира на 27 октомври
Говорителят на ЦИК напомни още, че според последните законови промени към този момент е възможно финансиране на предизборната акция със средства на юридически лица и еднолично търговци.

От ЦИК оповестиха и какви ще бъдат възнагражденията на участващите в секционните изборни комисии. Председателят ще получава 100 лева, заместниците му и секретарите – 90 лева, а членовете – по 80 лева Всеки, който е взел участие в в допълнение образование, ще получи още по 10 лева.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР