От 1986 г. всеки новак в НБА е длъжен да

...
От 1986 г. всеки новак в НБА е длъжен да
Коментари Харесай

Звездите на НБА: Секс без задръжки и милиони за издръжки

От 1986 година всеки дилетант в НБА е задължен да премине през така наречен Rookie Transition Program, 4-дневна стратегия с инструктаж по какъв начин да се приспособяват към новата действителност, оповестява „ Марка “. Лагерът е потребен и неповторим не толкоз с напътствията за професионалните отговорности на новобранците на терена, само че най-много по какъв начин да се оправят отвън игрището – какво да вършат с парите, които валят в най-голямата баскетболна лига в света, по какъв начин да ги влагат. Информират ги за характерните закони в обособените щати, за подобаващото държание в обществото. И най-много за един от главните евентуални проблеми на момчетата и младите мъже, трансформирали се прекомерно бързо в огромни звезди. Оказва се, че доста от тях, изключително родените в Съединени американски щати, са прекомерно незрели с детинско държание.

Затова и играчите, които идват в НБА от Европа, са потресени, че се постанова да слушат лекции по толкоз обикновени тематики. Но за американските играчи те се оказват извънредно нужни: половото здраве и хигиена, интимните връзки, потреблението на защитни средства и последствията от пренебрегването им.

Историята на НБА е богата с образци на звезди с безбройни връзки с дами, с десетки извънбрачни деца, с последвали проблеми за признание на бащинство и съответните издръжки, които могат да доближават милиони долари. Накрая огромните деца, каквито се оказват баскетболистите, банкрутират, с дребни изключения.

„ Може би сега извънбрачните деца са повече от картотекираните играчи в НБА “, съобщи в края на 90-те години на предишния век прочут сътрудник, на който се налагало да посвещава по-голямата част от времето си да оправя проблеми с бащинство, в сравнение с с договарянето на нови договори за клиентите си.

Един индикативен образец е крилото Джейсън Кафи, спечелил 2 шампионски пръстена с Чикаго Булс на Майкъл Джордън през 1996 и 1997 година Той се сдобил с 10 деца от 8 разнообразни дами единствено за 9 години.
 
 нба Gulliver/Getty Images

Покрай адвокатските възнаграждения и жалбите за бащинство, през 2007 година той разгласи банкрут, некадърен да изплаща издръжките на своите наследници.

Същото сполетява и Лари Джонсън, макар, че през 1993 година той подписва най-сочния контракт в историята на НБА до тогава: 84 милиона $ за 12 година с Шарлот Хорнетс.
 
 нба Gulliver/Getty Images

През 2015 година крилото, един от играчите, на които извънземните лишават силите в фамозния филм „ Космически забивки “, призна, че е невероятно да заплаща издръжките на петте си деца от 4 разнообразни партньорки.

Кени Андерсън, неудържимият левичар, блеснал с Нетс, преди да смени още 7 тима в НБА и да се озове в литовския Жалгирис, през 2005 година също разгласи, че е банкрутирал, макар, че общата сума единствено на заплатите му доближава 63 милиона $ през цялата му кариера.
 
 нба Gulliver/Getty Images

Но и тя се оказва незадоволителна да издръжката на 8-те му деца от 5 дами. Първата му щерка се ражда, когато той е в Университета Джорджия Тек.

Горните трима, както и безчет други в НБА, си нямат и разбиране за законите. А това неведение им коства милиони. Защото в някои от щатите издръжката за децата доближава до 20% от приходите на таткото, до момента в който наследникът му не навърши 18 година, само че може да надвишават и 20-те %. Някои съдии присъждат закрепена сума, както в тази ситуация с Гари Пейтън за сина му Гари Пейтън-младши и неговата майка от 1992 година Когато след това той подписва нов контракт за 87,5 милиона $, месечната прехрана достигнала до 210 000 $.

Нежеланото бащинство и проблемите свързани с него неизбежно се отразяват отрицателно на формата на баскетболистите. Шон Кемп, изключителният изпълнител на Соникс, на 28-годишна възраст е имал 7 деца от 6 дами. В края на кариерата му към този момент се говорело за 11 деца от 9 дами.
 
 нба Gulliver/Getty Images

В средата на един сезон формата му толкоз внезапно се сринала, че изглеждал като напълно друг състезател след спирането за Мача на звездите. Носели се клюки,че това се дължи на проблемите му с алкохола, само че в Сиатъл били наясно, че сривът е породен от многочислените му отговорности към неговите наследници и издръжката на децата. Уточнява се, че Шон Кемп, по изключение, поддържа връзка и положителни връзки с децата си.

Но отвън всевъзможни ранглисти е Калвин Мърфи, високият 1,75 м плеймейкър, най-ниският баскетболист в Залата на славата. Той изкарва цялата си кариера в Рокетс – първо в Сан Диего, след това в Хюстън. Извън броя на мачовете, точките, пресечените пасове и асистенциите, в неговия случай има и друга неповторима статистика – той е татко на 14 деца от 9 партньорки. През 2004 година даже е упрекнат в полово посягане от една от щерките си, само че след това е оправдан.

В правосъдната зала е привикана и легендата Карл Малоун, тъй като на 20-годишна възраст от него забременяло 13-годишно момиче. Пощальона, както е прочут още Малоун, изрично отричал детето да е от него. За негов шанс не последвали правосъдни затруднения, въпреки че по-късно ДНК-тест потвърди, че точно той е таткото. Малоун подписва съглашение със фамилията на майката за изплащането на сума, която по този начин и не става известна. Същото се повтаря и с близначките от друга жена. Звездата на Джаз има общо 7 деца от 3 разнообразни дами, колкото и легендата на Булс Скоти Пипън (от 4 жени).

От сегашните играчи в НБА се откроява Дуайт Хауърд с 5 деца от 5 майки, въпреки че е ерген. Бащинството му е прието едвам след ДНК-проби.
 
 нба Gulliver/Getty Images

Той обаче сподели, че е виновен татко – в разгара на пандемията COVID-19 всичките му деца бяха при него в ранчото му в северната част на Джорджия.

(Превод и редакция: DarikNews.bg)
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР