Oт 198 0г. до 2010 г. маларията е отнела живота

...
Oт 198 0г. до 2010 г. маларията е отнела живота
Коментари Харесай

Комарите с по-голяма роля в историята на човечеството от всяко друго създание

Oт 198 0г. до 2010 година маларията е лишила живота на сред 1,2 млн. и 2,7 млн. души всяка година.

Според отчета на Световната здравна организация от 2017 година, тогава маларията е предизвикала гибелта на 435 000 души, като общият брой на заболелите в международен мащаб е бил 219 млн.

Тези данни сочат към един вероятен извод – че маларията е умъртвила повече хора, в сравнение с която и да е друга болест в историята.

Историкът Тимъти Уайнгард споделя следното в най-новата си книга „ Комарът: Историята на най-смъртоносния див звяр ”: тези инсекти са умъртвили 52 милиарда души от общо 108-те милиарда, живели в миналото на Земята.

В хода на историята вредата, породена от тези създания, е предопределила ориста на цели империи и народи, блокирала е стопански действия, предрешавала е изходът на разнообразни военни спорове.

Комарите са играли по-голяма роля в историята на човечеството, от което и да е друго творение, написа Мануел Пейнадо Лорка за " Ел Паис ".

Преносителите на маларията са женските представители на рода комари Анофелеси, чиито 465 типа на процедура се срещат из целия свят, написа Vesti.bg.

В своята книга Тимъти Уайнгард дава десетки образци от историята, когато по виновност на маларията цели войски са били унищожавани, умирали са владетели, в резултат на което техните общества са се превръщали в лесна плячка за други.

Историите, които Уайнгард споделя, са доста и те потвърждават ролята на комарите в смяната на международния ред.

От Древна Елада до Втората международна война, през Войната за самостоятелност в Съединени американски щати и прочие, историкът акцентира събития, чийто излаз е бил превдварително решен по виновност на заболявания, пренасяни от тези на пръв взор неугледни инсекти. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР