От 1967 г. насам в повече от 160 закона са

...
От 1967 г. насам в повече от 160 закона са
Коментари Харесай

Гардиън: Британската кралица е над закона

От 1967 година насам допълнително от 160 закона са вписани персонализирани изключения за кралицата Елизабет II в персоналното ѝ качество, които ѝ дават необятен имунитет против редица английски закони - от хуманно отношение към животните до права на служащите. Десетки от тях уголемяват в допълнение имунитета ѝ към частната ѝ благосъстоятелност, като ѝ дават неповторима отбрана като притежател на огромни поземлени парцели, изброява в. " Гардиън ".

Повече от 30 разнообразни закона постановяват, че полицията не може да влиза в частните имения Балморал и Сандрингам без разрешението на кралицата, с цел да проверява хипотетични закононарушения, в това число закононарушения против дивата природа и замърсяване на околната среда - юридически имунитет, който не се дава на никой различен частен притежател на земя в страната.

Полицията също по този начин би трябвало да получи персоналното ѝ единодушие, с цел да може да проверява съмнения за закононарушения в частния ѝ бизнес за лов на риба на сьомга и пъстърва на река Дий в Балморал, където риболовците заплащат до 630 паунда дневно за лов на риба.

Съгласно дългогодишната, само че недобре дефинирана теория за имунитет на суверена, против монарха като държавен глава не се водят наказателни и цивилен каузи. Разследване на " Гардиън ", учредено на публични документи и разбор на законодателството, разкрива доколко законите са били написани или променени, с цел да дефинират имунитета на монарха като частен жител, както и на неговите частни активи и парцели - и даже частен бизнес.

Един от конституционните специалисти предизвести, че изключенията подкопават концепцията, че всички са равни пред закона, а различен предложи на монархията да преразгледа и опрости изключенията в името на публичната бистрота.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР