От 19 юли, вторник, се въвеждат временни противоепидемични мерки на

...
От 19 юли, вторник, се въвеждат временни противоепидемични мерки на
Коментари Харесай

Въвеждат временни противоепидемични мерки в София-град от 19 юли


От 19 юли, вторник, се вкарват краткотрайни противоепидемични ограничения на територията на област София-град за период от 30 дни. Това гласи заповед на шефа на Столичната районна здравна ревизия (СРЗИ).

Мерките плануват наложително носене на защитна маска за лице в:
  • лечебни заведения за болнична и извънболнична помощ;
  • Център за незабавна здравна помощ;
  • Столична районна здравна инспекция;
  • профилираните институции за даване на обществени услуги, аптеки, оптики и дрогерии.

Мерките включват и съблюдаване на физическа отдалеченост от най-малко 1,5 метра, хигиена на ръцете и стерилизация на повърхности, постоянно проветряване и при опция работа от разстояние.

Провеждане на засилен утринен филтър в детски заведения за недопускане на деца с клинични признаци за COVID-19, както и за други остри заразни заболявания, ежедневен филтър в профилираните институции за даване на обществени услуги и в обществените услуги от резидентен вид за деца и възрастни за съществуване на консуматори и личен състав с клинични признаци за COVID-19 и премахване на личния състав от работа до определяне на диагнозата и клинично излекуване, са също измежду ограниченията, написани в заповедта.

В нея се показва, че противоепидемичните ограничения могат да бъдат изменени според от развиването на епидемиологичната обстановка на територията на област София-град.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР