От 19 до 23 февруари в Международен панаир - Пловдив

...
От 19 до 23 февруари в Международен панаир - Пловдив
Коментари Харесай

Машина бере рози, слънчоглед сам се пази от плевели и още новости на АГРА 2020 в Пловдив

От 19 до 23 февруари в Международен панаир - Пловдив ще се организира изложбата, която обичайно провокира максимален интерес, тъй като посетителите и не са инцидентни и са пристигнали с тъкмо избрана цел.
Става дума за селскостопански производители, фермери и винари, а изложбата е " АГРА ". Обикновено новостите са най-интересни.
Тази година за пръв път институтът " Никола Пушкаров " демонстрира в Пловдив единствената в света многофункционална машина за обработка на розови насаждения. Тази машина заменя човешките ръце в пръскането, подрязването, брането и превоза на цвят от маслодайна роза и несъмнено може да позволи зараждащия всяка година проблем с обезпечаването на служащи за розобера.
Друга оригиналност на института е новаторски способ за ликвидиране на аграрни земи от тежки метали посредством растения, които извличат нездравословните наноси.
За пръв път пред аудитория се показва и най-значимото научно-приложно достижение на Институт за галактически проучвания и технологии за предходната година - става дума за интегрирана система за отдалечено установяване на положението на посеви. Това е оригиналност от европейски мащаб, а в интервенцията са включени дронове, които предават информация на сървър, където тя се записва и обработва.
Друга европейска оригиналност е платформата за електронна търговия със зърнени, маслодайни и бобови култури, създадена също от българска компания.
Няколко нови сортове растения, основани от научни институти под шапката на Селскостопанската академия, ще бъдат показани за пръв път в Пловдив. Един от тях е първият български хибрид слънчоглед, в който са включени посредством селекция гени за резистентност против паразита синя китка. Този вид слънчоглед е високопродуктивен, високомаслен, подобаващ за развъждане в цялата страна и невредим към растението- паразит. Той е селектиран в Добруджанския аграрни институт в Генерал Тошево. Оттам потегля и зимен фуражен ечемик за биопроизводство, който също се отличава с висока работливост, хранителна стойност и резистентност по отношение на заболявания и суша. Институтът по царевицата в Кнежа излиза на пазара с четири типа царевични хибриди, всеки резистентен по отношение на разнообразни провокации в обособените региони.
Акцент на " АГРА 2020 " ще бъде отглеждането на животни. Всеки ден в специфичен кръг бикове от най- известните в света месодайни породи ще дефилират пред посетителите. 
Паралелно с Международната селскостопанска галерия, на територията на Международен панаир- Пловдив в същите дни се организират и ревютата " Винария ", " Фудтех " и " Вкусове от Италия ". 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР