От 19,5% през 2005-а до по-малко от 8% към момента

...
От 19,5% през 2005-а до по-малко от 8% към момента
Коментари Харесай

Двойно намалели загубите на ток в Електроразпределение Юг за 14 години

От 19,5% през 2005-а до по-малко от 8% все още са намалели загубите на електрическа енергия с 40 на 100 по-малко са повредите за 14-те години на българския пазар. Това заяви пред медии в Стара Загора изпълнителният член на Съвета на шефовете на Електроразпределение Юг Костадин Величков.
Според него една от главните аргументи за това са инсталираните над милион отдалечени електромера в Югоизточна България . В Старозагорско отдалечено се регистрира потреблението на ток в регионалния център, Казанлък и Раднево. До края на август напълно ще се приключи монтажът на устройствата и в Чирпан.
Дистанционните електромери довели до по-ниски софтуерни разноски, по-висока разкриваемост на операции, улеснено отчитане без значение дали са почивни или празнични дни и са решение при липса на достъп до електромера. Добра поддръжка са и за всеобщата либерализация на електроенергийния пазар, която ще навлезе и в битовия бранш до няколко години.
За 14 години в България електророзпределителното дружество е вложило над милиард и седемстотин милиона лв., над 100 четиридесет и седем милиона са вложенията за област Стара Загора. Само през 2018 година в разпределителната мрежа на територията на региона са вложени 8,3 милиона лв..
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР