От 19:00 часа днес се отменя карантината в курортния планински

...
От 19:00 часа днес се отменя карантината в курортния планински
Коментари Харесай

Край на карантината в Банско довечера , но КПП-тата няма да се премахнат


От 19:00 часа през днешния ден се анулира карантината в курортния планински град Банско, която продължи 14 дни. От този час се анулира и възбраната за влизане в и излизане от града, съобщи БГНЕС.

Организираните контролно-пропускателни пунктове на входно-изходните пътища на курорта обаче ще продължат да работят – и ще е нужна декларация единствено при положение на необходимост на пътуването – полагане на труд в обитаемото място, здравословни аргументи на пътуващия или негови близки, завръщане на сегашен и непрекъснат адрес. Ще продължат да се ползват и противоепидемичните ограничения, които важат за цялата страна.

Зимният курорт Банско беше подложен под цялостна карантина на 18 март. Той се трансформира в първия затворен град у нас поради разразилата се зараза от ковид. Гражданите му имаха право да излизат единствено, с цел да си купят най-необходимите неща. Британските и други задгранични туристи бяха евакуирани.

На изходите на града бяха сложени полицейски постове. Напускащите Банско по неотложни аргументи се ревизираха за температура, по-късно попълняха декларация къде отиват. Превозните средства на хората биваха подробно дезинфекцирани. Същата процедура се повтаряше и по отношение на влизащите в Банско коли, които най-вече зареждаха града с храни и медикаменти. 

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР