От 19,00 ч. днес 14-дневната карантина в Банско ще бъде

...
От 19,00 ч. днес 14-дневната карантина в Банско ще бъде
Коментари Харесай

Отменят карантината в Банско

От 19,00 ч. през днешния ден 14-дневната карантина в Банско ще бъде анулирана. Отменя се и възбраната за влизане и излизане от града. Режимът ще се реализира аналогично на този в регионалните градове, съобщи БНР.

Трите контролно-пропускателни пункта, които бяха обособени при въвеждането на карантината, остават на входо-изходите на града. С вчерашната си заповед под номер РД 01-167 здравният министър Кирил Ананиев добави град Банско в разпореждането си от 25 март, с което в регионалните градове беше въведен непоколебим контролно-пропускателен режим.

Това значи, че след отпадането на карантината довечера влизането в града и излизането от него ще се позволява единствено при необходимост - по здравословни аргументи, за полагане на трудова активност в обитаемото място, за връщане на сегашен или непрекъснат адрес, за полагане на грижи за непосредствен от фамилията или доставяне с медикаменти и артикули от първа нужда, които не са налични. Всичко това се удостоверява с персонална карта, документ от шеф и декларация, която попълня самото лице. В мощ остават и всички други забрани на национално равнище.

Под непоколебим хигиеничен надзор се възвръща производството, възстановяват се доставките за бизнеса, както и износът на продукция от града.

Много българи, които изгубиха работата си, само че останаха в Банско поради карантината, обявиха, че желаят да се приберат по родните си места. Повечето локални поданици обаче считат, че карантината трябваше да продължи още седмица-две, с цел да има резултат от нея и да не се придвижва болестта.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР