От 18 юни, събота, започва частичен ремонт на българския участък

...
От 18 юни, събота, започва частичен ремонт на българския участък
Коментари Харесай

Започва частичен ремонт на асфалта на Дунав мост

От 18 юни, събота, стартира непълен ремонт на българския сектор на Дунав мост

Българо-румънският контактен център е уведомил румънските управляващи, че ще се правят рехабилитационните действия по оборудването, съобщи.

Ремонтът е плануван да продължи до 26 юни, като рехабилитационните действия на асфалтовата настилка в българската част на моста ще се правят единствено денем. Дейността ще бъде сигнализирана с пътни знаци, а през нощта пътят ще бъде свободен за придвижване. Ще се работи първо по лявото платно, а по-късно и по дясното.

Ще се подменя повърхностният пласт на асфалта в секторите, където се е деформирал към мантинелите и в междинната част. Целта е да се обезпечи функционално положение на трасето. Ще се сменя износващият слой там, където е нарушен.

Проблем могат да основат високите температури над 30 градуса, което ще изисква повече време за изстиване на асфалта. Докато това не стане, секторите няма да се пускат, с цел да не се получи още веднъж дисторция.

Румънските управляващи предлагат да се употребяват и останалите КПП-та, защото трафикът през Дунав мост ще бъде усложнен.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР