От 18 септември се прекратява регистрацията на Основен пазар BSE,

...
От 18 септември се прекратява регистрацията на Основен пазар BSE,
Коментари Харесай

Спират сделките с облигациите на БАКБ на фондовата борса

От 18 септември се приключва регистрацията на Основен пазар BSE, Сегмент за облигации, на емисия облигации, издадена от ТБ "Българо-американска кредитна банка " АД - София, оповестиха от "Българска фондова борса " АД.
Основанието за това е предстоящ падеж на емисията на 25 септември.
Последната дата за подписване на покупко-продажби с тези облигации на борсата, вследствие на които вложителят има право на лихвено заплащане и заплащане на главница, е 17 септември, прецизираха от борсовия оператор.

Осмата по ред емисия ипотечни облигации на "Българо-американска кредитна банка " АД бе издадена на 25 септември 2014 година. Първичното предложение на тези дългови бумаги се извърши при изискванията на частно предложение до стеснен брой лица по реда на член 205, алинея 2 от Търговския закон (не при изискванията на обществено предлагане) и емисията бе записана до оптималния препоръчан размер.

С решение от 30 януари 2015 година Комисията за финансов контрол удостовери проспекта за допускане до търговия на емисията ипотечни облигации, издадени от "Българо-американска кредитна банка " АД, в размер на 5 000 000 евро, разпределени в 5000 броя елементарни, ипотечни, лихвоносни, безналични, поименни, обезпечени, неконвертируеми облигации, с номинална стойност 1000 евро всяка. Тя е със период за погашение 60 месеца, или до 25 септември тази година.

Банката връща облигационния заем при изменчив лихвен %, който се образува като сбора от шестмесечен EURIBOR, повишен с надбавка в размер на 4.20% годишно. Обезпечението е първи по ред необикновен залог върху съвкупността от активите на БАКБ, включени в покритието на емисията, а точно: ипотечни заеми от портфейла на БАКБ, обезпечени с една или повече първи по ред ипотеки в интерес на банката върху недвижими парцели по член 2, алинея 2, т.1-4 от Закона за ипотечните облигации (ЗИО).

"Българо-американска кредитна банка " АД е пионер в структурирането и продажбата на новаторски финансови принадлежности на локалния финансов пазар. Предимството й в този сегмент е в богатия опит и обичаи, които банката има в региона на дълготрайното кредитиране, недвижимите парцели и финансовите пазари.

През 2001 година БАКБ структурира и издаде първата емисия ипотечни облигации в България.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР