От 18 октомври в област Габрово се очаква да има

...
От 18 октомври в област Габрово се очаква да има
Коментари Харесай

От 18 октомври и в Габровско се чакат нови мерки срещу коронавируса

От 18 октомври в област Габрово се чака да има усилване на противоепидемичните ограничения поради ковид, оповестяват общинските управляващи в Трявна след днешното постоянно съвещание на Областния спешен щаб.

Тъй като област Габрово продължава да поддържа високи равнища на заболеваемост сред 690 и 700 души на 100 000 население, щабът реши да удължи спомагателните краткотрайни протиепидемични ограничения, които бяха в действие от 4 октомври до 17 октомври, само че с леки облекчения. Заповедта се чака да влезе в действие от 18 октомври до 30 октомври след сключване от основният държавен здравен контрольор – доцент Ангел Кунчев.
 Затягат противоепидемичните ограничения в Габровско Затягат противоепидемичните ограничения в Габровско
В Габровска област стягат ограниченията поради повишения брой болни от Covid-19. Това заяви Регионалната здравна ревизия, представена от...

Промени има по няколко точки – провеждането на всички групови и самостоятелни спортни мероприятия с подготвителен и спортен темперамент за всички възрастови групи на закрито и намерено ще могат да се организират без аудитория, а освен на включените спортни събития в годишния държавен състезателен календар, както беше до момента. Спортни зали и клубове, плувни басейни и комплекси ще отворят порти, само че единствено за самостоятелни спортове при претовареност от 30% и съблюдаване на физическа отдалеченост от минимум 1.5 метра. Провеждането на групови спортове на закрито се прекратява, като се изключи тренировки и надпревари за картотекирани състезатели експерти.

От понеделник, 18 октомври, в област Габрово порти ще отворят още веднъж и фитнес центровете при потенциал от 30% претовареност на всяко помещение, съблюдаване на физическа отдалеченост от минимум 1.5 м. и носене на защитна маска за лице от личния състав. Посещенията на малолетни и малолетни лица в огромните търговски вериги – вид МОЛ ще се правят единствено в наличието на техен родител, аставник или друго упълномощена пълнолетно лице. Променя се и броя на клиентите в комерсиалните обекти – от 1 човек на 8 кв. м. на 1 човек на 3 кв. м. Ротационният принцип на образование още веднъж се завърта и първата седмица присъствено ще учат класовете 1, 2, 3, 4, 7, 8 и 12, а отдалечено – 5, 6, 9, 10 и 11 клас. Втората седмица надлежно се разменят.

Щабът вкарва и ново предложение – ограниченията могат да не се ползват в обектите и те да работят на 100%, само че при две условия: изцяло имунизиран или преболедувал Covid-19 личен състав и допускане единствено на имунизирани, преболедували или представящи негативни резултати от PCR или бърз антигенен тест гости.

Всички други спомагателни краткотрайни противоепидемични ограничения, които бяха издадени със заповед на шефа на РЗИ – Габрово от 4 октомври до 17 октомври, остават непроменени.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР