От 18 май ще бъде възстановена работата на детска млечна

...
От 18 май ще бъде възстановена работата на детска млечна
Коментари Харесай

Златко Живков: Детска млечна кухня в Монтана ще бъде отворена

От 18 май ще бъде възобновена работата на детска млечна кухня в Монтана, заяви кметът Златко Живков. Тя бе затворена на 13 март, след въвеждане на изключителното състояние за превъзмогване на епидемията от коранавирус в страната. В кухнята се подготвят ежедневно по три ястия за 380 деца от 10 месечна до 3 годишна възраст.
От тази седмица стартира стерилизация на постройките на детските ясли и градини, както и на всички общински здания, които бяха затворени през последните два месеца. Предстои да бъде конкретизирано при какви условия в тях ще бъде възобновена работата.
През последния месец и половина в локалната администрация не е постъпвало уведомително писмо от компаниите в Монтана за осъществяване на всеобщи съкращения, съобщи Живков. Той напомни, че в общината записаната безработица за април е малко над 6 на 100, което под междинното за страната. В същото врече има сериозен спад на събираемостта на локални налози и такси спрямо този интервал предходната година. 573 хиляди лв. по-малко са постъпили в локалната хазна. Това е най-слабия април като събираемост от 7 години насам. Според кмета на Монтана огромните тествания предстоят в идващите няколко месеца, само че ще бъде направено всичко допустимо да се запазят хората и да продължи осъществяването на строителната стратегия за тази година. Заради ниските приходи от локални доходи най-вероятно през лятото ще се наложи чиновниците в администрацията и звената и да употребяват и неплатен отпуск, съобщи Живков като посочи, че това ще важи за всички – от управлението на общината до последния човек в йерархията.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР