От 18 години едно от най-популярните издателства за туристически гидове

...
От 18 години едно от най-популярните издателства за туристически гидове
Коментари Харесай

Най-добрите дестинации, които да посетим през 2023 г.

От 18 години едно от най-популярните издателства за туристически гидове и литература в света разгласява Best in Travel - издание с най-хубавите дестинации за идната година. Прави го и тази, тъкмо в този ден, 16 ноември. Ето по какъв начин Lonely Planet дава отговор на въпросите ни къде да пътуваме през 2023 г. И за какво тъкмо там, несъмнено.
 Lonely Planet, Haukland Beach, Cala Goloritze, West Beach и 20 от най-хубавите плажове, които да посетим в Европа през 2022 година
Най-добрите плажове в Европа за 2022 година

И джапанките в сака

Както всеки различен път, с цел да се стигне до този лист с най-хубави места за пътешестване през 2023 година, Lonely Planet са провели номинации сред огромната си общност. В нея влизат хората, работещи в издателството, писатели, блогъри, издателски сътрудници и други.

След това номинациите са били сведени до 30 дестинации. Всяка една е била определена, поради своята новост, неповторими прекарвания, фактор " уау " и непрекъснатия си ангажимент към резистентност, общественост и многообразие.

Според старши вицепрезидента по наличието и изпълнителен редактор на Lonely Planet Нитя Чеймбърс издаването на годишния " парещ лист " на Lonely Planet идва във трогателен миг за обмисляне на пътешестване.
 Снимка 559606

" 2023 година се обрисува да бъде годината, в която да обикаляте и да изследвате. Тъй като огромна част от света е твърдо по пътя към възобновяване, хората търсят разнообразни места и прекарвания. "

Нитя Чеймбърс добавя, че всеки от маршрутите в Best in Travel 2023 демонстрира по какъв начин да оставим тълпите зад себе си и в действителност да стигнем до сърцето на дадена дестинация.

Като част от по-голямата си упоритост да даде на своите читатели рекомендации за най-хубаво пътешестване, обвързвано с съответните им потребности, от Lonely Planet преосмислят Best In Travel за 2023 година
 Lonely Planet, острови Кук, Норвегия, Мавриций и топ 10 на дестинациите, които да посетим през 2022 година
Топ 10 на дестинациите, които да посетим през 2022 година

Вече се размечтахме

Тазгодишният лист събира експертни разкази от локални поданици от сърцето на всяка дестинация, сортирани по типа на пътуването, което предлага конкретната дестинация. За тази цел имаме пет категории, разграничени на храна, странствуване, свързване, учене и разпределяне. Във всяка една от категориите има шест дестинации от целия свят.
 Снимка 568426

Тази смяна доказва възобновената отдаденост на Lonely Planet да оказва помощ на пътешествениците да се ориентират в света по методите, които са най-смислени за тях. Същевременно оферират и обстоен набор от направления, целящи да оказват помощ на хората да опознаят света. 

За огромна наша изненада, даже България намира място в списъка с рекомендациите за пътувания през 2023 година В категорията с пътешествията, където попадат Нова Скотия - трагичната атлантическа провинция на Канада, Бутан, Замбия, Западна Австралия и Националните естествени паркове на Колумбия, е включен и маршрутът с трен сред Истанбул и София. 
 Ориент Експрес, Orient Express, Максим Д'Анжак и реновирането на вагоните на именития първокласен трен
Ориент Експрес се завръща - още по-бляскав и първокласен

Как наподобяват реновираните вагони на именития трен

Експертът по влаковете на Lonely Planet Том Хол подхваща пътуването и ни разказва какво да чакаме час по час.

" Наскоро възобновената нощна услуга сред София и Истанбул ще съчетае две завършения в едно, напускайки мястото, където Изтока среща Запада в Истанбул, с цел да ви води в спокойната столица на България 11 часа по-късно ", пишат от изданието. 

Ето по какъв начин наподобяват 30-те дестинации, съгласно категориите, в които попадат. 

Храна
 Снимка 595267

Лима, Перу Умбрия, Италия Фукуока, Япония Куала Лумпур, Малайзия Монтевидео, Уругвай Южна Африка
Пътешествие


Нова Скотия, Канада Бутан Национални естествени паркове, Колумбия Истанбул - София с влак Западна Австралия Замбия
Релакс
 Снимка 595264

Доминика Халкидики, Гърция Ямайка Йордания Малта Раджа Ампат, Индонезия
Свързване
 Снимка 595265

Акра, Гана Албания Сидни, Австралия Гвиана Бойзи, САЩ Аляска
Учене
 Снимка 595269

Ню Мексико, САЩ Ел Салвадор Дрезден, Германия Марсилия, Франция Манчестър, Великобритания Южна Шотландия
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР