От 18 ч. днес в столицата ще се проведе протест

...
От 18 ч. днес в столицата ще се проведе протест
Коментари Харесай

Организират протест с искане Джок Полфрийман да бъде върнат в затвора

От 18 ч. през днешния ден в столицата ще се организира митинг с искане за връщане на австралиеца Джок Полфрийман в пандиза и търсене на отговорност от правосъдния състав, постановил освобождението му.

За първи път в него ще се включи и фамилията на убития Андрей Монов. Родителите на студента внесоха тъжба в прокуратурата с искане за обновяване на делото против килъра на сина им, а основният прокурор Сотир Цацаров изиска Върховният касационен съд да се заеме още веднъж с предварителното освобождение.

Вчера висшите съдии върнаха делото в градския съд, защото наказаният не е бил известен за настояването. След попълване на пропуща, делото още веднъж ще отиде при висшите съдии.

Междувременно Съюзът на съдиите, ръководен от постановилия освобождението Калин Калпакчиев, прикани членовете на Съдийската гилдия на Висшия правосъден съвет да подадат оставка. Според съсловната организация с позицията си по проблема "Полфрийман ", кадровиците са нарушили независимостта на правосъдната власт, отбелязва Българска национална телевизия.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР