От 17 септември новата услуга е активна на TollPass.bg и

...
От 17 септември новата услуга е активна на TollPass.bg и
Коментари Харесай

Български доставчик вече предлага европейската услуга за плащане на тол такси

От 17 септември новата услуга е дейна на TollPass.bg и дава опция на транспортния бизнес в България да употребява Европейската услуга за електронно събиране на пътни такси (EETS) за единадесет страни, мостове и тунели, обединени в едно бордово устройство от ново потомство. България е една от единадесетте европейски страни, които сполучливо вкарват услугата в осъществяване на Директива 520/2019 на Европейски Съюз.

Новата услуга TollPass EETS обезпечава бързо и комфортно възнаграждение на тол такси за България и Европа. Това към този момент ще става трансгранично посредством един контракт, един снабдител и едно бордово устройство, като се понижават администрацията и оперативните разноски на транспортните компании.

EETS реализира замисъла на Европейския съюз за оперативна съгласуемост при събирането на пътни такси, който е регламентиран в Директива (ЕС) 2019/520 на Европейския парламент и на Съвета на Европейски Съюз. Към нея до в този момент са се включили единадесет страни, в това число България.

EETS разрешава на тежкотоварните превозвачи да заплащат пътни такси в Европейския съюз според един контракт, подписан с един снабдител на EETS и употребявайки едно бордово устройство (OBU). За България от септември се предлага услугата TollPass EETS.

Бордовото устройство TollPass EUROBOX от ново потомство поддържа отчитането на тол такси за страните, възприели Директива(ЕС) 2019/520: България, Унгария, Австрия, Германия, Белгия, Франция, Италия, Испания, Португалия, Швейцария и Полша, както и
за белгийския тунел Liefkenshoek и немските тунели Warnow и Herren.

С новата услуга TollPass EETS на „ Интелигентни трафик системи “ АД българските транспортни компании ще могат да се възползват както от сертифицирано бордово устройство от последно потомство, отчитащо пътни такси в единадесет европейски страни, по този начин и от голям брой други услуги, налични на TollPass.bg като онлайн подписване и ръководство на контракти, доклади за всички тол транзакции в България и Европа, елементарно активиране и изключване на обособени страни и тол области, както и услуга за възобновяване на Данък добавена стойност и акцизи от европейски страни.

Услугата е към този момент дейна на портала TollPass.bg за всички нови и съществуващи клиенти, които елементарно могат да възобновят съществуващото си съоръжение.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР