От 17 март програмата на БНТ 2 ще бъде изцяло

...
От 17 март програмата на БНТ 2 ще бъде изцяло
Коментари Харесай

От 17 март БНТ 2 става образователен канал

От 17 март програмата на Българска национална телевизия 2 ще бъде напълно ориентирана към учениците и в помощ на техните фамилии и българските учители. Всеки работен ден от 9:15 - 12 часа и от 13 - 16 часа ще бъдат предавани видео уроци и просветителни клипове за другите класове и възрасти. Първите уроци са по български език и литература (БЕЛ) и математика за учениците в 7-ми клас.
„ Извънредната обстановка демонстрира още по-ясно публичната роля на Българска национална телевизия да оказва помощ на жителите и на институциите на България ", съобщи генералният шеф на Българска национална телевизия Емил Кошлуков. „ Заедно с МОН ще създадем по този начин, че в тези сложни времена да не се провали образователната година. В момента програмата в двата канала се размества, с цел да може уроците да стартират още от на следващия ден в ефира на Българска национална телевизия 2, а повторения ще бъдат предавани в Българска национална телевизия 4, който доближава до българите отвън границите на България и са в същото състояние ".
Стартът е на следващия ден от 9 часа и 15 минути по националния ефир на Българска национална телевизия 2. „ С Българска национална телевизия на учебно заведение " е взаимна самодейност на Българска национална телевизия и МОН и е подкрепена от издателска група " Просвета ", предоставящи електронни просветителни запаси за безплатно прилагане в обстановка, когато учениците не са в класните стаи. В реализирането на самодейността ще се включват и учители от разнообразни класове, които ще показват нужната информация за уроци, извършения и независима работа по български език и литература и математика.
Всеки ден програмата ще бъде допълвана, а повторенията и излъчванията по Българска национална телевизия 4 ще оказват помощ и за децата в чужбина, учещи в неделните учебни заведения и прекратили заниманията си поради оповестените изключителни ограничения. Уроците и настояща информация за излъчванията ще бъдат качени и на интернет страницата на Българска национална телевизия - www.bnt.bg.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР