От 17 февруари електронните услуги на НАП ще бъдат достъпни

...
От 17 февруари електронните услуги на НАП ще бъдат достъпни
Коментари Харесай

Услугите на НАП – вече само с най-новите версии на Windows

От 17 февруари електронните услуги на Национална агенция за приходите ще бъдат налични единствено с най-новите новите версии на операционната система Windows, оповестяват от приходното ведомство.

До тази дата всички компании и жители, които желаят да употребяват електронните услуги на Национална агенция за приходите, ще би трябвало да оперират с новите версии на операционната система Windows, както и да актуализират интернет браузъра си (софтуера за разглеждане на информация в интернет), като конфигурират на компютъра си последната му версия. Това се отнася както за счетоводители, по този начин и за хората с личен идентификационен код (ПИК), които в русенска област са близо 40 000. Това се постанова от по-високите условия за сигурност в интернет.

За повишение на сигурността в обмена на данни сред приходната организация и клиентите и спомагателна отбрана на информацията от 17.02.2020 година всички  електронни услуги, предоставяни от Националната организация за приходите, ще бъдат налични само, посредством потреблението на криптографски транспортен протокол, версия 1.2 /TLSv1.2./ Този протокол се поддържа от новите версии на най-популярните браузъри, само че не всеки път се поддържа от по-стари версии на браузъри и операционни системи. За безпроблемно потребление на е-услугите на Национална агенция за приходите след 17.02.2020 година са  нужни:
Компютър с конфигурирана операционна система, която е в поддръжка от производителя, с правилно конфигуриран програмен продукт за работа с електронен автограф – Windows 8; 8.1(преустановена общоприета поддръжка на 9 януари 2018 година с налична разширена поддръжка до 10 януари 2023 г.); Windows 10 (32bit и 64bit), Linux (32bit и 64bit) или OSX (64bit);Web браузър: Internet Explorer/Edge, Гугъл Chrome или Mozilla Firefox в настоящи версии, поддържащи TLS 1.2;Java, версия 8.х.
В тази връзка би трябвало да се има поради, че на 14 януари 2020 година Microsoft спря поддръжката на операционна система Windows 7, което значи, че компютърът ще продължи да работи, само че ще стане по-уязвим към рисковете за сигурността и злотворен код, тъй като към този момент няма да получавате актуализации на софтуера, в това число актуализации за сигурност от Microsoft. Възможно е потреблението на Windows 7 след средата на януари 2020 година, да докара до усложнения при потреблението на електронните услуги на Национална агенция за приходите.

 

Tvn.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа `` затвори X
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР