От 17 до 19 май 2021 г., в Община Елин

...
От 17 до 19 май 2021 г., в Община Елин
Коментари Харесай

Продължава работата по проект Магия на синергиите в община Елин Пелин

От 17 до 19 май 2021 година, в Община Елин Пелин, се организира Първа двудневна работилница в България по план „ Магия на синергиите “ CB007.2.12.002. Бе показана концепцията за изобретателен туризъм като съществена опция за развиване на резистентен туризъм в трансграничната дестинация Елин Пелин – Лесковац.
Основната цел на работилницата бе направена на база поставените в Съвместната тактика за резистентен туризъм цели и проекти за развиването на трансграничната дестинация Елин Пелин – Лесковац Бяха разисквани и съответните действия, нужни за постигането им, както и предстоящите резултати, индикатори за премерване на резултатите, периодите за осъществяване и други - Задачите по време на тези два дни бяха свързани с работа по групи, полемики, и други способи, които ще спомогнаха за по-ефективното и качествено генериране на хрумвания за развиване на трансграничната дестинация, създаване на нови взаимни туристически артикули, с които да се увеличи интереса и посещаемостта към трансграничната дестинация и други
Като резултат на извършената работилница, след това ще бъде създаден реален проект за осъществяване за идващите 1 и 5 години, в който да са зачетени и включени ползите и мненията на другите заинтригувани страни. Разработването на верен проект ще спомогне при създаването на бъдещи планове, за които би могло да се кандидстства за финансиране и от Европейски Съюз, и които след това сътрудниците от Елин Пелин и Лесковац, да могат да осъществят, с цел да подобрят икономическото, общественото и културното, както и обвързваното с околната среда развиване на трансграничната дестинация Елип Пелин – Лесковац.
Според ЮНЕСКО изобретателният туризъм е пътешестване, ориентирано към ангажиращо и достоверно прекарване, включващо учене посредством присъединяване в изкуствата, културното завещание или специфичния темперамент на обещано място, което основава връзка с жителите и тяхната просвета. Kреативният туризъм е този, който предлага на посетителите опцията да развият своя креативен капацитет, посредством интензивно присъединяване в курсове и образователни прекарвания, които са присъщи за дестинацията, която са избрали. Потребители на изобретателен туризъм желаят да усетят локалната просвета, като вземат участие интензивно в артистични и креативен действия. Имат желанието да изживеят прекарвания, при които да се усещат „ като локален гражданин “ и харчат забележителна част от бюджета си за тези прекарвания и опит.
Водещ сътрудник по плана е Община Елин Пелин, България, а планови сътрудници са Туристическа организация Лесковац, Република Сърбия и Център за развиване - Ябланица, Пчиня окръзи, Република Сърбия.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР