От 17 декември започва продажбата на електронни винетки от сайта

...
От 17 декември започва продажбата на електронни винетки от сайта
Коментари Харесай

Ето как можем да купим електронна винетка

От 17 декември стартира продажбата на електронни винетки от уеб страницата bgtoll.bg и мобилното приложение. Това съобщи в изявление пред Нова телевизия професор Олег Асенов, специалист към Агенция,,Пътна инфраструктура “.

Гражданите ще могат да купуват електронни винетки и от терминали за самотаксуване, които ще бъдат ситуирани в комерсиалните обекти по продължение на републиканската пътна мрежа.

Плащането ще става чрез дебитна и кредитна карта, както и с карта за гориво. Шофьорите ще могат да купят е - винетка и от пунктовете за продажба, ситуирани в комерсиалните обекти, уточни проф. Асенов.

Това, което е значимо хората да знаят, когато си купуват електронна винетка е да не бъркат регистрационния номер на своя автомобил, съобщи проф. Асенов и добави, че би трябвало вярно да изберат вида винетка и времето, от което желаят да бъде годна.

Системата дава опция на потребителите да валидират винетката си до 30 дни от момента, в който те действително я закупуват, което им дава опция да възнамеряват пътуванията си, изясни проф. Асенов.

Нарушителите ще бъдат засичани посредством регистрационния номер на автомобила от камери ситуирани по пътната мрежа и от мобилните екипи на тъй наречените тол надзор. Нарушителите ще бъдат спирани от колите на тол контрола. На лидера, който не е заплатил винетка, ще бъде дадена опция да заплати обезщетителна такса на място.

Проф. Асенов разясни, че размерът на обезщетителните такси сега е качен за публично разискване - за леки коли е 70 лева.; за коли от 3.5 т. до 12 т. – 125 лева и за тежкотоварните над 12 т. е 175 лева.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР