От 17 ч. българско време днес се събираме за втори

...
От 17 ч. българско време днес се събираме за втори
Коментари Харесай

Българите в Мюнхен излизат на протест с искане на оставките на Борисов и Гешев

От 17 ч. българско време през днешния ден се събираме за втори следващ път в гр. Мюнхен, на едно от централните места в града – Одеонсплац, за спокойно шествие по отчасти затворената най-голяма улица в града – Лудвигщрасе – до постройката на Университета. За това ни осведоми нашият съотечественик Мирослав Тодоров от Мюнхен. В писмото си до Фрог нюз той показва:
Желаем да Ви съобщим, че поддръжката за будното гражданско общество в България, искащо смяна, продължава да идва от всички краища на света, където има българи. Безпрецедентно в историята на българските общности зад граница, за първи път митинги със следните обективни претенции ще се проведат в над 22 града в границите на едно денонощие, а точно – през днешния ден, в неделя, 2 август 2020 г, когато честваме и годишнина от експлоадирането на Илинденско-Преображенското въстание:

- оставки на лицата Бойко Борисов и Иван Гешев от обществените длъжности, които заемат, поради потвърдена некадърност и зависимости да се оправят с корупцията в държавните институции;

- дълбока промяна на правосъдната система и в частност пълномощията на основния прокурор;

- почтени избори при изменена изборна система, осигуряваща гласоподаване по електронен и пощенски път;

- електронно държавно управление и ръководство при цялостна прозрачност
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР