От 16 ноември до 2 декември, традиционно в рамките на

...
От 16 ноември до 2 декември, традиционно в рамките на
Коментари Харесай

Богата френска програма за 32-то издание на Киномания

От 16 ноември до 2 декември, обичайно в границите на Киномания ще се организира 8-мото издание на Френския кино фестивал, проведен от Френски Институт в България, сбъднат със съдействието на НДК.
Тази година киноманите ще могат да видят 9 нови кино лентата с прожекции в кината Люмиер Лидл, G8, кинозала Славейков и Дом на киното. Прожекции ще бъдат проведени също в Лъки Синема – Пловдив и Фестивален и конгресен център – Варна.
Френската стратегия тази година е с акцент върху комедиите със обществен привкус.
Фестивалът ще бъде открит на 16 ноември, петък от 19:00 ч. в кино Люмиер Лидл с премиерата на кино лентата " Чувствам се добре " на режисьорите Беноа Делепин и Гюстав Керверн и с присъединяване на Жан Дюжарден и Йоланд Моро. Сред заглавията е и анимацията " Белия зъб " по трансформиралия се в класика разказ на Джек Лондон.
Френският фестивал включва и " Светът е твой " на режисьора Ромен Гаврас, който е с присъединяване на Венсан Касел и Изабел Аджани и споделя за шарлатанин на дребно, който приема рискована задача, с цел да живее пищно и с цел да се отърси от опеката на властната си майка.
В афиша е и " Верен мъж " с режисьор Луи Гарел, в който взе участие прелестната Летисия Каста и самият Луи Гарел. Филмът съчетава любовна история, подозрения, прелъщение и проучване на истината, оплетени в изплъзващата се природа на сантименталното привличане.

" Бекасин " пък споделя за една нетипична супергероиня – наивна, смела и чаровна. Филмът е екранизация по известен френски комикс.
Сред заглавията е и " Вижте по какъв начин танцуваме " – комедия, включваща обособени, заимносвързани истории, основани с доста комизъм и непредвидени обрати и с присъединяване на известни френски звезди като Шарлот Рамплинг и Карол Буке.
В програмата са включени и филмите: " Споделен мъж ", в който въпросният мъж е сюрпризиран от извънредно предложение, пристигнало взаимно от жена му и любовницата му, " Усещане за празник ", разказващ за богаташко сватбено празненство, на което всичко се обърква и " Сред лозята на Бургундия ", който е пояснение в обич към киното и виното, а в основата му е фамилната любов и развиването на връзките във семейството.
В уеб страниците на ndk.bg и kinomania.bg може да видите датите и местата за прожекции на всички филми.
Билетите за филмите са в продажба на касите на НДК, както и онлайн на tickets.ndk.bg.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР