От 16 години кампанията „Българската Коледа” помага на деца със

...
От 16 години кампанията „Българската Коледа” помага на деца със
Коментари Харесай

9-годишната Петя получи шанс за по-добър живот от „Българската Коледа”

От 16 години акцията „ Българската Коледа” оказва помощ на деца със здравословни проблеми и техните фамилии. Едно от тях е 9-годишната Петя Климентова от Ботевград.

Страшната диагноза - детска церебрална парализа, съпроводена с епилепсия, родителите на Петя чуват, когато момиченцето е на година и половина. Не ходеше добре, нямаше съвсем никакъв диалект, споделя таткото на Петя – Пламен Климентов пред БТВ.

Лекарите вършат чудеса и момиченцето прохожда бързо. Започва друга борба. „ Тя е от невербалните деца, има единствено няколко думи, които употребява. Беше мъчно да я задържиш на едно място, да я ангажираш с едно нещо, не знаеше какво да прави с предметите”, споделя Мария Пеева – логопед и клиничен психолог, която работи с Петя.

На девет момиченцето към момента мъчно приказва, само че има огромно усъвършенстване, споделя логопедът Мария Пеева. Вече втора година експертът работи с Петя с помощта на средствата, събрани в акцията „ Българската Коледа”.

Веднъж седмично за по един час логопедът и детето поддържат връзка чрез картинки, игри и песни, а Петя има все по-голям прогрес. И вие може да помогнете на Петя и на акцията „ Българската Коледа”, като изпратите SMS на номер 1117 за трите мобилни оператора.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР