От 16 до 18 май в крайдунавския град отваря врати

...
От 16 до 18 май в крайдунавския град отваря врати
Коментари Харесай

Туристически форум в Русе събира фирми и организации

От 16 до 18 май в крайдунавския град отваря порти XV туристическо ревю, а дружно с него ще се организира и XII Фестивал на туристическите анимации „ Уикенд туризъм Русе “.  За първи път в рамките му ще се организира и „ Джаз уикенд “. 
Изложението е от най-значимите туристически събития в Дунавския район на България и е второ по посещаване след  софийското „ Спа и Експо “. Ще се включат 27 Общини, които ще показват свои щандове в централната част на града - на музеи, туристически организации, хотели, винарски къщи, занаятчийски ателиета и организации, свързани с туристическия отрасъл.
Атрактивното начало ще бъде сложено в 10 ч. на 16 май, а формалното разкриване ще е в 12 ч. пред постройката на Доходното здание.
По-късно, от 14 часа, хотел „ Дунав “ ще е хазаин на  Кръгла маса, проведена от Министерството на туризма под надпис „ Култура и туризъм в Дунавския район – какви са провокациите на идващото десетилетие? “.
Програмата планува и презентации на общини, туристически компании и организации. Различни аниматорски компании, занаятчии, художници и създатели ще показват своите  ателиета. Децата ще имат опция да се включат в разнообразни игри, като Площадка за безвредно придвижване, Лента Скайлайн и други На 16 май Кулинарни демонстрации ще прави Иван Звездев в продължение на няколко часа на централния пл. „ Свобода “. Щафетата ще поемат бъдещите мастер-шефове, които на 18 май ще вземат участие в  Кулинарното съревнование за деца  „ Като началник готвачите “.
На 17 и 18 май, русенци и посетители на града ще чуят и видят джаз осъществявания на сцената на Доходно здание.
Изложение „ Уикенд туризъм Русе “ и Фестивал на туристически занимания и анимации се провеждат от Община Русе, общинско дружество „ Русе арт “ с поддръжката на Министерство на туризма и са по отношение на подхванатата политика на министерството за промотиране на района и България като целогодишна туристическа дестинация. Фестивалът е притежател премия за най-хубаво събитие в културния туризъм „ Иновативен туристически артикул “ за 2018 г.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР