От 16 до 18 декември УМБАЛ Лозенец“ ще бъде домакин

...
От 16 до 18 декември УМБАЛ Лозенец“ ще бъде домакин
Коментари Харесай

Болница Лозенец отваря врати за национална студентска академия по хирургия

От 16 до 18 декември УМБАЛ „ Лозенец “ ще бъде хазаин на ХI-ата Национална студентска академия по хирургия, оповестиха от лечебното заведение.

Проявата се провежда от болница „ Лозенец “ за следващ път, като упованията са тази година участниците да са най-многобройни. Заявилите присъединяване в обичайното тридневно образование студенти са близо 140. Те са от всички курсове на медицинските факултети у нас, както в столицата (Медицински университет, СУ „ Св. Климент Охридски), по този начин и от медицинските университети в Пловдив, Варна, Стара Загора, Плевен и Бургас.

Обучението включва лекционна и практическа част, като акцентът е подложен основно върху практическите модули, в които ще се акцентира на главните хирургически умения и оперативни техники. Ще бъдат извършени демонстрирани върху скотски модели (рeзeкция и анастомози на вътрешности, чернодробна хирургия, съдова и сърдечносъдова хирургия, клапно протезиране). Предстои и проява на симулационни модули на лапароскопска хирургия.

Основни лектори ще бъдат знаковите експерти на УМБАЛ „ Лозенец “ доцент Радосвет Горнев, създател на Академията и началник на Катедра „ Хирургически заболявания, акушерство и гинекология “, доцент Дорина Асенова, декан на Медицинския факултет на СУ „ Св. Климент Охридски “, доктор Ваня Митова, шеф на Отделението по обща хирургия, както и други водещи хирурзи от болничното заведение.

Националната студентска академия по хирургия е място и за обществени контакти – тя е началото на доста другарства, траяли през годините – едни от участниците в първите нейни издания към този момент са водещи експерти в разнообразни хирургични клиники – доктор Ваня Митова, доктор Бистра Петрова (съдов хирург), доктор Стефан Овнарски (неврохирург), доктор Панчо Панчев (уролог), доктор Димитър Михайлов (сърдечен хирург) и доста други.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР