От 16 дни 40 бежанци, спасени в близост до либийския

...
От 16 дни 40 бежанци, спасени в близост до либийския
Коментари Харесай

Германка се опълчи на италианските власти заради политиката към мигрантите

От 16 дни 40 бежанци, избавени наоколо до либийския бряг, са в транспортен съд в намерено море. Той е ръководен от жена капитан, която е твърдо решена да ги избави. Германката с многозначителното име Карола Ракете дръзна, макар възбраните, да навлезе в италиански териториални води и в този момент е единствено на миля от пристанището на Лампедуза. Вътрешният министър Матео Салвини съобщи, че ще арестува целия екипаж, което не трогва капитанката. Междувременно четири страни обявиха подготвеност да одобряват бежанците.

След дълги дни в морето се обрисува решение на хоризонта. Впечатлени от твърдостта на германката Карола Ракете държавните управления на Германия, Франция, Португалия и Люксембург показаха подготвеност да одобряват бежанците от кораба " Сий уоч3 ". Вътрешният министър на Федералната република е убеден, че през почивните дни решението ще бъде взето.
Карола Ракете, капитан на транспортен съд: От самото начало опитахме да си сътрудничим с управляващите. Всеки ден искахме връзка, с цел да се реализира договореност. Първо с Либия, която ни предложи да отидем в Триполи. Според настоящите закони не можем, поради филантропичната злополука там. Най-близко беше Италия. После говорихме с Германия, с Малта, с Франция. И с Европейската комисия. Стана ясно, че не желаят да поемат отговорност. Трябваше сами да подхващаме нещо.
Германската капитанка сега мери сили най-много с италианския вътрешен министър Матео Салвини, прочут с прякорът " ил капитано ". Тази седмица тя му се опълчи на негов закон и навлезе в италиански териториални води. Затова за някои е героиня, а за други е обект на ненавист. Италианската прокуратура към този момент я проверява за подпомагане при незаконно влизане в страната и нарушаване на морското право. Ракете споделя, че не е желала това развиване, само че на борда атмосферата може да ескалира.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР