От 16 август започват тримесечни тестове на тол системата, в

...
От 16 август започват тримесечни тестове на тол системата, в
Коментари Харесай

Тестът на тол системата тръгва от 16 август

От 16 август стартират тримесечни проби на тол системата, в които ще се видят действителните резултати от преминаващите тежкотоварни коли и се чака през ноември да стартира действителното таксуване. Това разгласи пред публицисти в Министерски съвет министърът на районното развиване и благоустройство Петя Аврамова след края на срещата на превозвачите с премиера Бойко Борисов.

Тя добави, че има опция тестовият интервал да свърши по-рано. Докато траят тестванията, превозвачите ще продължат да употребяват винетки. От 15 май започнаха симулационни проби на тол системата.

" Искането на сектора, с което се съобразихме и съгласихме, е от 16 август да създадем проби в действително време с инсталирани бордови устройства на техни камиони без възнаграждение на съответна тол цена ", сподели министърът и добави, че ще се наложат и нормативни промени, поради закрепеното условие от 16 август да се събират тол такси, а не винетки.

" Целта е да се проследят действително изминатите километри, вътрешният тежкотоварен трафик, който предстои на заплащане на такси за изминато разстояние, директният трафик през страната ", добави министърът.

Тя заяви, че бизнесът е изискал окончателният размер на таксите да се вземе като решение след следене на действителния трафик както на коли от 3,5 до 12 тона, по този начин и над 12 тона, на автобусните транспорти, с цел да има действителна картина като изминато разстояние и като брой транспортни средства, които минават по пътищата на страната и тогава да стане установяване на окончателния вид на цената.

Министърът сподели, че са готови няколко разновидността, които подлежат на договаряния с превозвачите.

Припомняме, че отрасловият заместник-министър районното развиване и благоустройство Николай Нанков сподели, че след поредност от срещи с транспортния отрасъл и на експертно равнище са доближени позициите във връзка с обсега, на цените и други елементи.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР