От 15 юни сухопътните граници на Белгия ще бъдат отворени,

...
От 15 юни сухопътните граници на Белгия ще бъдат отворени,
Коментари Харесай

От 15 юни Белгия отваря сухопътните си граници

От 15 юни сухопътните граници на Белгия ще бъдат отворени, заяви министър председателят Софи Уилмес. Тя уточни, че всеки пътуващ към друга страна от Европейски Съюз и Англия би трябвало авансово да се увери какви са изискванията, налагани против епидемията от COVID-19 в страната, към която се е насочил.

От 8 юни в Белгия се отстранява описът на позволените действия и се пристъпва към лист със забрани. Запазва се възбраната за прекомерно непосредствен контакт с хора отвън тесния фамилен кръг, изключително когато не е допустимо използването на защитни средства. Остава възбраната за всеобщи събития, като Уилмес прикани да се употребяват други способи, вместо манифестации, от тези, които желаят да изразят съпричастие със събитията в Съединени американски щати от последните дни.

В Белгия пребоядисаха цялостен вагон в памет на Джордж Флойд

Разширява се опцията за срещи с близки - до 10 души седмично, вместо до четирима, както до момента, съобщи Българска телеграфна агенция. До 1 юли остават рестриктивните мерки за културни прояви с аудитория, а при събитията на закрито остава рекомендацията за прилагане на маска. От началото на идващия месец ще бъдат позволени тренировки навън на до 50 души, както и конференции, само че всеобщите събития остават неразрешени до 31 август.

От 8 юни белгийците ще могат да пътуват като туристи в страната си. Отварянето на граници за пътувания отвън Европейски Съюз ще бъде преценено на европейско ниво, разясни Уилмес. Летището в Брюксел ( "Завентем ") заяви по-рано през днешния ден, че от средата на юни в постройката ще бъдат допускани единствено пътуващи с температура до 38 градуса и чиновници. "Завентем " ще бъде една от аерогарите в Европейски Съюз, където ще бъдат търсени и прилагани за първи път бъдещи общоевропейски ограничения за битка с разпространяването на заразни заболявания.

В Белгия се роди нова специалност - "издирвач на COVID-19 "

До през днешния ден в Белгия жертвите на COVID-19 са 9522, като 17 са от последното денонощие. От общия брой на жертвите 48 на 100 са издъхнали в болница и повода за гибелта им е доказана, до момента в който останалите са хора, умряли в старешки домове, при които са доказани 26 на 100, а останалите се водят "със подозрение " за повода. За последното денонощие са открити още 70 инфектирани (общо 58 685 досега), от които 31 са постъпили в болница.

Местните здравни управляващи показаха изненада, че не са се сбъднали упованията им за "отскок " в броя на инфектираните с облекчаването на рестриктивните мерки през май. Същевременно медии оповестяват, че от ден на ден хора подценяват условията и стартират още веднъж да се прегръщат и целуват при среща.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР