От 15 юни (петък) започва първата за тази година ваксинация

...
От 15 юни (петък) започва първата за тази година ваксинация
Коментари Харесай

Ваксинират дивите животни срещу бяс

От 15 юни (петък) стартира първата за тази година имунизация по въздух против бяс при дивите хищници. Разпръскването на имунизациите ще се извърши през идващите 16 дни според от атмосферните условия. Над територията на пловдивска област също ще бъдат разпръсквани ваксинални примамки, като ще бъдат защитавани обитаемоте места и водоемите, написа trafficnews.bg .

Десет особено оборудвани самолета ще разпилян над 1 млн. ваксинални примамки от въздуха, като ще се стартира от летище Приморско, област Бургас, и премине през летищата в Балчик, област Добрич, Ерден, област Монтана, Кондофрей област Перник и Малево, област Хасково.

Ваксиналните примамки са с формата на кубче с размери 2х3х2 см. и са със характерна миризма, която притегля хищниците. На един квадратен километър се изхвърлят по 25 броя примамки, които самолетите пускат от височина 150 метра.

Ветеринарните лекари предлагат хората да не пипат ваксиналните примамки с незащитени ръце, тъй като при нарушена целокупност на външната обвивка, имунизацията може да бъде рискова за тяхното здраве.

По време на разпръскването се предлага домашните животни да не се разхождат отвън обитаемоте места, с цел да не одобряват примамките, които са предопределени особено за дивите хищници.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР