От 15 септември започва набиране на преброители и контрольори за

...
От 15 септември започва набиране на преброители и контрольори за
Коментари Харесай

Търсят близо 30 000 преброители за догодина

От 15 септември стартира набиране на преброители и контрольори за идното през януари и февруари 2021 година броене на популацията и жилищния фонд.

В период до 30 октомври претендентите би трябвало да подадат заявление по пример в общината, в която желаят да бъдат наети. Документите за кандидатстване ще може да бъдат изтеглени от уеб страницата на Преброяване 2021 и в уеб страниците на общините,  оповестиха от Националния статистически институт.

При идното броене ще бъдат ангажирани над 23 000 преброители и към 6000 контрольори, които ще преминат специфични образования и ще подпишат декларация за запазване на статистическата загадка на получената информация.

Най-подходящи са хора, които имат най-малко приблизително обучение, занимание в икономическата и финансовата сфера, с механически знания и практикуващи обществени действия и администрация, както и студенти.

Разбира се, би трябвало да бъдат отзивчиви, обясниха от института. Преброителите ще бъдат с „ работно време ” от 8.00 заран до 20.00 часа вечер, в това число събота и неделя.

Това е времето, през което те имат право да посещават семействата от техния преброителен сектор. Преброителите ще се легитимират със служебна карта, издадена от Национален статистически институт.

 Един инспектор ще координира работата и ще дава отговор за няколко преброители. Заплащането на преброителите ще бъде самостоятелно и ще зависи от броя на преброените лица, жилища и здания. 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР