От 15 октомври НАП предостави осем нови електронни услуги на

...
От 15 октомври НАП предостави осем нови електронни услуги на
Коментари Харесай

8 нови електронни услуги предоставя НАП на своите клиенти

От 15 октомври Национална агенция за приходите даде осем нови електронни услуги на своите клиенти. С това броят на е-услугите, които приходната организация предлага на своите клиенти доближава над 90. Новите услуги са:

1. Подаване на " Искане за издаване на уверение за локално лице “. Услугата е налична с КЕП/ПИК за юридически и физически лица. Автоматично ще бъде възложен достъп до тази услуга на задължено лице с право на цялостен достъп до е-услугите на Национална агенция за приходите, както и на упълномощено лице с цялостен достъп до групата услуги " Искане за издаване на документ ". За лицата имащи ПИК, публикуван от Национална агенция за приходите с позволен достъп до услугата " Подаване на претенции за издаване на документи от голяма важност за признание, практикуване или погасяване на права или отговорности на книжен притежател “ също автоматизирано ще получат достъп до тази услуга.

2. Подаване на " Декларация по член 29а, алинея 4 от ЗДДФЛ за практикуване правото на избор на облагане от физическите лица, регистрирани като аграрни стопани “. Услугата е налична с КЕП и ПИК за физически лица. Автоматично ще бъде възложен достъп до тази услуга на задължено лице с право на цялостен или непълен достъп до е-услугите на Национална агенция за приходите, както и на упълномощено лице с цялостен достъп или непълен до групата услуги " Декларации, документи или данни подавани от физически лица ".

За лицата имащи ПИК, публикуван от Национална агенция за приходите с позволен достъп до услугата " Подаване на заявления, документи или данни “ също автоматизирано ще получат достъп до тази услуга.

3. " Справка за декларирани, изчислени и импортирани наложителни осигурителни вноски на самоосигуряващо се лице за година “, която е налична с ПИК и с КЕП от всички физически лица, имащи позволен цялостен достъп до услугите на Национална агенция за приходите и такива с КЕП на упълномощено лице, на които е позволен цялостен достъп до услугите " Предоставяне на данъчна и осигурителна информация и информация от данъчно-осигурителната сметка “.

4. Подаване на " Уведомление по член 77 от Данъчно-осигурителен процесуален кодекс “ с КЕП. Услугата е налична с КЕП за юридически лица. Автоматично ще бъде възложен достъп до тази услуга на задължено лице с право на цялостен или непълен достъп до е-услугите на Национална агенция за приходите, както и на упълномощено лице с цялостен достъп или непълен до групата услуги " Декларации, документи или данни подавани от юридически лица ".

5. Подаване на " Уведомление по член 77а от Данъчно-осигурителен процесуален кодекс “ с КЕП. Услугата е налична с КЕП за юридически лица. Автоматично ще бъде възложен достъп до тази услуга на задължено лице с право на цялостен или непълен достъп до е-услугите на Национална агенция за приходите, както и на упълномощено лице с цялостен достъп или непълен до групата услуги " Декларации, документи или данни подавани от юридически лица ".

6. Подаване на " Уведомление по член 78 от Данъчно-осигурителен процесуален кодекс “ с КЕП. Услугата е налична с КЕП за юридически и физически лица. Автоматично ще бъде възложен достъп до тази услуга на задължено лице с право на цялостен или непълен достъп до е-услугите на Национална агенция за приходите, както и на упълномощено лице с цялостен достъп или непълен до групата услуги " Декларации, документи или данни подавани от юридически лица " и до Декларации, документи или данни подавани от физическите лица ".

7. Подаване на " Заявление по член 169, алинея 4 от Данъчно-осигурителен процесуален кодекс “. Услугата е налична с КЕП за юридически и физически лица. Автоматично ще бъде възложен достъп до тази услуга на задължено лице с право на цялостен достъп до е-услугите на Национална агенция за приходите, както и на упълномощено лице с цялостен достъп до групата услуги " Предоставяне на данъчна и осигурителна информация и информация от данъчно-осигурителната сметка ".

8. Подаване на " Уведомление за регистриране, смяна на условия или изтриване от регистъра по член 176в, алинея 15 от ЗДДС “. Услугата е налична с КЕП за юридически и физически лица. Автоматично ще бъде възложен достъп до тази услуга на задължено лице с право на цялостен достъп до е-услугите на Национална агенция за приходите. За даване на достъп на упълномощено лице следва да има цялостен достъп до услугата " Уведомление за регистриране, смяна на условия или изтриване от регистъра по член 176в, алинея 15 от ЗДДС “.

Всички електронни услуги на Национална агенция за приходите са налични на адрес: https://inetdec.nra.bg/
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР