От 15 май започва тестване на тол системата в частта

...
От 15 май започва тестване на тол системата в частта
Коментари Харесай

Кога започва тестването на тол системата?

От 15 май стартира тестване на тол системата в частта "такси " на база изминато разстояние, съобщи министърът на районното развиване и благоустройството Петя Аврамова във Враца.

На въпрос за настояванията да се отсрочи въвеждането на тол системата и мненията, че това е допустимо, министър Аврамова уточни, че техническото създаване на системата върви по график. Тя добави, че ще има подготвеност към 16 август за стартиране на системата, по този начин както е по график.

„ Започнат е разговор с браншовите организации, превозваческите компании, показали сме един вид на цена, който да се разисква “, сподели още Петя Аврамова.

Скоро ще бъде показана и пътната система, която да бъде обхваната от тол таксите, като от 20 хиляди километра пътна система са препоръчани да бъдат таксувани 10 800 километра. Част от тях ще бъдат в тол системата, само че ще имат нулева ставка заради неприятно експлоатационно положение, посочи министърът на районното развиване.

Тя означи, че КРИБ и Асоциацията на индустриалния капитал в България са поискали да се отсрочи използването на тол системата, има и предложение и за цени. Коментира се още в началото да бъдат включени единствено автомагистрали и първокласни пътища, само че България е доста изостанала с построяването на автомагистрали, които имат едвам 4 % покритие, добави Петя Аврамова.

Тя разяснява, че доста сме закъснели с въвеждането на тол системата, тъй като средствата, които се генерират от нея, са за създаване на нови пътища и автомагистрали. Министърът на районното развиване и благоустройството акцентира, че разговорът продължава и ще бъдат коментирани както обсега, по този начин и цената на цената и времето за въвеждане на тол системата.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР