От 15 май влизат в сила нови пределни цени за

...
От 15 май влизат в сила нови пределни цени за
Коментари Харесай

От 15 май влизат в сила нови пределни цени на международните разговори

От 15 май влизат в действие нови пределни цени за всички интернационалните повиквания и известия в Европейски Съюз. Потребителите, които се обаждат от своята страна към друга страна от Европейски Съюз, ще заплащат не повече от 19 цента на минута (+ ДДС) и 6 цента за известие съобщение (+ ДДС).

След премахването на таксите за роуминг през юни 2017 година, в този момент Брюксел подхваща ограничения против прекалено високите такси за трансгранични повиквания в границите на Европейски Съюз.

Новите правила целят да преодолеят забележителните разминавания в цените, които съществуват сред страните членки. Стандартната цена на повикване в границите на Европейски Съюз от стационарен или мобилен телефон до момента беше приблизително три пъти по-висока от общоприетата цена за национално повикване, а общоприетата цена за изпращане на текстови известия в границите на Европейски Съюз - над два пъти по-висока от националната цена.

Мобилните оператори в Европейски Съюз ще би трябвало да уведомят потребителите за новите пределни цени. Правилата ще се ползват във всички 28 страни членки от 15 вай, а скоро и в Норвегия, Исландия и Лихтенщайн.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР