От 15 до 29 януари за трети пореден път в

...
От 15 до 29 януари за трети пореден път в
Коментари Харесай

В Стара Загора започва филмов фестивал с богата програма

От 15 до 29 януари за трети следващ път в Стара Загора гостува Sofia MENAR Film Fest . В селекцията са включени осем заглавия, в които на фокус са Близкия изток, Централна Азия и Северна Африка. И тази година сътрудник на проведено от ArtEria - Стара Загора, събитие е Регионална библиотека „ Захарий Княжески “.
В програмата на Sofia MENAR Film Fest в Стара Загора ще бъде открита на 15 януари с „ Да пееш в Париж “, взаимна продукция на Казахстан, Латвия и Съединени американски щати. Филмът споделя историята на Амре Кашаубаев, саморасъл гений от дребен град в Казахстан и прочут в цялата страна с красивия си глас и умеенето да свири на националния инструмент дамбъра. Той стига самичък до Париж, където гастролира и го съпоставят с Карузо и Марио Ланца. Загива при неизяснени условия през 1934 година в Алма Ата.
Другите игрални филми в програмата са турският „ Таксим Холдем “, съветският „ Имамът “, иранският „ Стадо без овчар “ и ливанският „ Оскърбление “. Останалите три кино лентата са документални - пакистанският „ Хинду Блус “, бразилският „ Йога - Архитектура на спокойствието “ и френският „ Мароко отвисоко”.
Цената на билетите за прожекциите е 5 лева, а за учащи и пенсионери - 3 лева Организаторите оферират за кино фанатиците и MENAR PASS, който дава достъп до всички прожекции на цена от 30 лева и с понижение за възпитаници и пенсионери – 20 лева Той може да бъде закупен отсам.
Подробна стратегия може да видите тук.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР