От 15 до 22 юли топлинната вълна над САЩ, простираща

...
От 15 до 22 юли топлинната вълна над САЩ, простираща
Коментари Харесай

Топлинната вълна доведе до най-високото потребление на ток в САЩ от 2017 година насам

От 15 до 22 юли топлинната вълна над Съединени американски щати, разпростряла се от Средния Запад до Атлантическия бряг, донесе извънредно високи температури и мокрота над районите. Това докара до нараснало ползване на електрическа енергия измежду семействата, основно за зареждане на климатици, обезвлажнители, вентилатори и друга охлаждаща техника.

Според данни на Администрацията за енергийна информация на Съединени американски щати (EIA) на 19 юли, петък, почасовото ползване на електрическа енергия в континенталните щати е достигнало най-високите си стойности от 704 гигавата. За съпоставяне, потреблението на електрическа енергия в Съединени американски щати не е било толкоз високо от 20 юли 2017 година, преди тъкмо 2 години, когато търсенето на електрическа енергия в " долните 48 " е достигнало до 718 гигавата, осведомят от енергийната администрация на Съединени американски щати в известие.

Търсенето е било относително високо през всеки ден от топлинната вълна. Обикновено през лятото търсенето е най-силно по обед или в късния следобяд, а най-ниско - в средата на нощта. В типичната лятна нощ потреблението нормално е по-ниско от 400 гигавата, а по време на топлинната вълна то е достигало до 430 - 450 гигавата. Това е наложило по време на интервала да работят множеството от инсталациите за произвеждане на сила.

Търсенето на електрическа енергия е спаднало с края на високите температури към 23 юли, вторник. В този ден търсенето на електрическа енергия се е понижило до 589 гигавата, което е съвместимо с почасовите пикови стойности на типичния летен ден в Съединени американски щати.

В рамките на 2019 година ежедневното търсене на електрическа енергия в континенталните щати е било най-силно точно на 19 юли, достигайки най-много от над 14 000 гигаватчаса. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР