От 15 до 18 октомври командирът на Военноморските сили на

...
От 15 до 18 октомври командирът на Военноморските сили на
Коментари Харесай

Командирът на Военноморските ни сили участва в Морска мощ

 От 15 до 18 октомври командирът на Военноморските сили на Република България, контраадмирал Кирил Михайлов взе присъединяване в 12-ото издание на Регионалния симпозиум “Морска мощност " (12th Regional Seapower Symposium) в град Венеция, Република Италия.

Тазгодишното издание сложи връх откъм участници-представители от 57 командвания на Военноморските сили от целия свят, както и 19 интернационалните организации. Темата на форума " Формиране на нашите флотове за синия век “ беше определена за, да накара делегатите да дебатират за ролята на нашите флотове в сегашния морски ландшафт, изтъквайки опциите, които дава морето и да се разпознават новите провокации пред сигурността, ведно със тактиките които би трябвало да се ползват при оправянето с тях.

По-сигурните морета значат по-голям напредък и разцвет за нашата страна и за целия свят.

Настоящите трендове, като глобализация, конкуренция за запаси, увеличение на популацията, както и климатичните промени, трансформира морския домейн в един, който в същото време е повече обвързван от една страна, а от друга - оспорван.

Регионалният симпозиум включваше полемики и работни сесии, както и срещи и културни събития. На 17 октомври контраадмирал Кирил Михайлов се срещна с командващия на италианските Военноморските сили и хазаин на симпозиума адмирал Джузепе Каво Драгоне, по искане от италианска страна. По време на срещата бяха дискутирани тематики от двустранен интерес.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР