От 15 до 18 октомври 2019 г. командирът на Военноморските

...
От 15 до 18 октомври 2019 г. командирът на Военноморските
Коментари Харесай

Командирът на българските Военноморски сили участва в регионалния симпозиум „Морска мощ”

От 15 до 18 октомври 2019 година командирът на Военноморските сили на Република България, контраадмирал Кирил Михайлов взе присъединяване в 12-то издание на Регионалния симпозиум “Морска мощност ” (12th Regional Seapower Symposium) в град Венеция, Република Италия.
Тазгодишното издание сложи връх откъм участници-представители от 57 командвания на Военноморските сили от целия свят, както и 19 интернационалните организации. Темата на форума „ Формиране на нашите флотове за синия век “ беше определена за, да накара делегатите да дебатират за ролята на нашите флотове в сегашния морски ландшафт, изтъквайки опциите, които дава морето и да се разпознават новите провокации пред сигурността, ведно със тактиките които би трябвало да се ползват при оправянето с тях.
По-сигурните морета значат по-голям напредък и разцвет за нашата страна и за целия свят.
Настоящите трендове, като глобализация, конкуренция за запаси, увеличение на популацията, както и климатичните промени, трансформира морския домейн в един, който в същото време е повече обвързван от една страна, а от друга-оспорван.
Регионалния симпозиум включваше полемики и работни сесии, както и срещи и културни събития. На 17 октомври контраадмирал Кирил Михайлов се срещна с командващия на италианските Военноморските сили и хазаин на симпозиума адмирал Джузепе Каво Драгоне (Admiral Giuseppe CAVO DRAGONE), по искане от италианска страна. По време на срещата бяха дискутирани тематики от двустранен интерес.

Произход и цели на симпозиума
Необходимостта от морски конгрес, който да обгръща аспектите на Средиземноморския район, се появи през 1995 година на Международния симпозиум “Морска мощност ” (International Seapower Symposium) в Нюпорт, когато от италианския флот единомислещо беше поискано да продължи такава самодейност.
През октомври 1996 година във Венеция е извършен първият Регионалния симпозиум “Морска мощност ” (Regional Seapower Symposium). Оттам нататък събитието се трансформира в обичайната среща на средиземноморската морска общественост.
Симпозиумът във Венеция е отдаден основно на началниците на Средиземноморските и Черноморските флотове и на водачите на отвън районни флотове с ползи в региона и е отдаден на институционални, политически, стопански и университетски основни играчи, директно ангажирани или просто заинтригувани в морския клъстер.
В своите единадесет минали издания през последните 20 години, Регионалния симпозиум “Морска мощност ” удостовери своята съществена роля за поощряване на открит и градивен продан на отзиви и хрумвания, възстановяване на повсеместен метод към доста въпроси, свързани с морето, както и повишение на взаимното знание и доверие сред участниците.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР