От 15 часа днес на ГКПП „Калотина и ГКПП „Връшка

...
От 15 часа днес на ГКПП „Калотина и ГКПП „Връшка
Коментари Харесай

Затварят „Калотина“ и „Връшка чука“ за леки коли и автобуси

От 15 часа през днешния ден на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Калотина " и Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Връшка чука " се прекратява пропускането на всички пътуващи с леки коли, микробуси и рейсове в двете направления, заяви Министерство на вътрешните работи.

На двата пункта се пропущат единствено товарни коли, като директно преминаващите ще бъдат съпровождани от полицейски патрул до овакантяване на страната.

Преустановено е прекосяването на хора и коли през сръбските пунктове, съпределни на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Олтоманци ", Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Стразимировци " и Граничен контролно-пропусквателен пункт " Брегово ".

По информация към 14 ч. на границата с Република Сърбия трафикът на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Калотина " е натоварен за товарни коли на вход.

На границата с Република Турция на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Капитан Андреево " и на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Лесово " трафикът е извънредно натоварен на излаз за товарни коли. От 19 март за влизане в Турция не се пропущат непознати жители с леки коли, микробуси и рейсове. Пропускат се единствено турски жители. Пропускат се и товарни коли на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Капитан Андреево " и на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Лесово " в двете направления.

На границата с Република Северна Македония на влизане в страната не се пропущат непознати жители, пътуващи с леки коли, микробуси и рейсове. Македонски жители се пропущат на вход единствено на Граничен контролно-пропусквателен пункт Гюешево.

На излизане от Република Северна Македония пътуващите могат да минават единствено на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Гюешево " - Граничен контролно-пропусквателен пункт " Деве хълм ". Товарните коли се пропущат на трите гранични пункта с Република Северна Македония в двете направления.

На границата с Румъния на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Видин-Дунав мост ", Граничен контролно-пропусквателен пункт " Русе-Дунав мост " и на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Дуранкулак " трафикът е натоварен за товарни коли на излаз. На Граничен контролно-пропусквателен пункт " Силистра " трафикът е естествен. От 19 март се възвръща прекосяването единствено на товарни коли през Граничен контролно-пропусквателен пункт " Оряхово - Бекет "..

От 14 март румънските гранични управляващи са спрели прекосяването на хора и коли на граничните пунктове, съпределни на българските Никопол, Свищов, Кайнарджа, Крушари и Кардам. Ограничението се вкарва за 30 дни. Товарните транспорти над 3,5 тона са освободени от наложените ограничавания на придвижването.

На границата с Република Гърция трафикът е естествен на всички гранично-пропускателни пунктове.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР