От 15 август ще могат да се правят справки за

...
От 15 август ще могат да се правят справки за
Коментари Харесай

Още не са оправили Търговския регистър, но справки ще могат да се правят от 15 август

От 15 август ще могат да се вършат информации за настоящото положение на компаниите в Търговския указател, само че той няма да работи. Това оповестиха от пресцентъра на Агенцията по вписванията пред " Фокус ".
Търговският указател към момента не работи, работата по него ще се възобновява поетапно. От 15 август ще могат да се вършат единствено информации на компаниите. Агенцията по вписванията подсигурява, че за времето на нарушение на достъпа до регистрите, дейности по отношение на данните в тях не са осъществявани и благоприятни условия за злоупотреби не съществуват.
Припомняме, че на 10 август беше прекратен достъпът до Търговския указател и регистъра на юридическите лица с нестопанска цел. От Агенцията по вписванията прецизираха, че аргументите за зародилия проблем са напълно механически и не са резултат от злонамерена външна интервенция.
Министърът на правораздаването Цецка Цачева сезира за казуса прокуратурата, ДАНС и Министерство на вътрешните работи. Приложен е спешен План за деяние за възобновяване на цялостната функционалност на регистъра. Всички останали регистри на Агенция по вписванията са налични и действат обикновено.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР