От 15 април до 10 май 2019 г. тютюнопроизводители могат

...
От 15 април до 10 май 2019 г. тютюнопроизводители могат
Коментари Харесай

3.2 млн. лева ще получат тютюнопроизводителите по de minimis

От 15 април до 10 май 2019 година тютюнопроизводители могат да аплайват за държавната помощ de minimis, по която ще бъдат обезщетени за предадена и неизплатена продукция от предишни години. На последното си съвещание УС на Държавна фирма „ Земеделие “ разпредели по схемата бюджет до 3,2 млн. лв., според Регламент (ЕС) 1408/2013, променен с Регламент (ЕС) 2019/316, и в сходство със Закона за тютюна, тютюневите и обвързваните с тях произведения. Указанията за даване на минималната помощ са одобрени от Министъра на земеделието, храните и горите и са оповестени на уеб страницата на Държавна фирма „ Земеделие “.

Земеделските стопани, които могат да аплайват за помощта de minimis би трябвало да са вписани в обществения указател на тютюнопроизводителите в Министерството на земеделието, храните и горите за 2019 година Право на подкрепяне по схемата имат физически лица, еднолични търговци, юридически лица и кооперации. Те би трябвало да имат подписани контракти за изкупуване на недопечен тютюн и предавателно-приемателни протоколи за годишна продукция 2010 с „ Исперих – БТ “ - АД и с „ Лийв Табако А. Михайлидис “ - АД за годишна продукция 2016.

Държавната помощ de minimis, която се дава на тютюнопроизводителите, има за цел да покрие част разноските за произвеждане, предпазване и предаване на недопечен тютюн.

Общият размер на предоставените на едно лице или дружество помощи по схемата de minimis не може да надвишава левовата равноценност на 25 000 евро (48 895.75 лева.) за интервал от три поредни бюджетни години (2017 година – 2019 г.). Документи за кандидатстване ще се одобряват в регионалните дирекции на Държавна фирма „ Земеделие “. Крайният период за погашение на помощта е 22 май 2019 година Допуска се погашение на помощта и след периода, при зародили проблеми и условия, изискващи осъществяване на в допълнение проучване допустимостта за подкрепяне на съответния бенефициент.

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР