От 15-19 юли ще бъде преместен и извозен серовъглерода от

...
От 15-19 юли ще бъде преместен и извозен серовъглерода от
Коментари Харесай

В неделя тестват преместването на серовъглерода, реалното извозване ще стане за 5 дни

От 15-19 юли ще бъде изместен и извозен серовъглерода от територията на компания „ Камибо “ ООД. Т ази неделя от 15 ч . ще бъде изработен тест-проверка з а синхронизация на дейностите, а фактическото пренасяне ще стартира в понеделник. Това стана ясно на конференция в Областна администрация през днешния ден, на която участваха всички, ангажирани по преместването и извозването на 110- тона серовъглерода.
Съгласувани са дейностите с всички институции, всеки подробност е изчистен, тъй че да подсигурява сигурността на нашите жители “, съобщи регионалният шеф Малина Николова.
Управителят на „ Балкан запас “ Емил Иванов, чиято компания ще извърши комплицираната интервенция с рисковия артикул, сподели:  „ Цистерните към този момент са на територията на комбината. Т е са с изключителни ограничения за сигурност, необичайност са в Европа, само че към този момент дойдоха във Враца. Техническата част е съгласувана с наши и непознати експерти – инсталация, товарене, помпи... На процедура на следващия ден или вдруги ден започваме подготовката на автомагистралата, която ще обезпечи експортирането от склада до цистерните. Надяваме  се в границите на 1 седмица този артикул да бъде претрупан и извозен, да напусне рамките на страната. Всички  институции работят като пестник, с цел да може  да свършим тази нелека задача. Разчистена е площадката, избрани са точките, където ще бъдат ситуирани пожарната и до този миг имаме цялостна техническа подготвеност до започване на интервенцията “.
Председателят на междуведомствената комисия Г.Караиванов съобщи: „ Утвърдихме проекта за деяние, беше показана и техническата скица. Започваме работа в понеделник, тест в неделя следобед. Изпълнени са предписанията, които сме дали на 2 юли. По теоретичното показване нямаме забележки. Фирмата подсигурява, че изпомпването и извозването ще бъде безвредно “.
Кметът К.Каменов удостовери, че схемата за изпомпването е одобрена, а през седмицата са се погрижили даже за дребните елементи, от дупките по трасето до растителността на обекта. Фирма БКС е почистила пътя, по който ще минават цистерните, тъй че да  бъдат облекчени маневрите, които ще се правят вътре. „ Създали сме положителни условия интервенцията да мине безпрепятствено и безпроблемно. Този проект, които приехме,  представлява всичко, което ще се случи, добави кметът, малко по малко, детайлно, кой влиза, кои са лицата, какво ще вършат, къде застават, от къде влизат цистерните, по какъв начин става прикачаването, кой следи тегленето, от къде минава автовозът и така нататък
Периметърът ще бъде изработен, когато стартира физическото транспортиране, координиран е с пожарната и полицията на Враца, това ще рече,че той ще обхване и мястото зад бетоновата стена в съседство с врачанския язовир – там ще бъдат предизвестени хората, които се занимават със земеделие и отглеждат домашни животни. Инспекцията по труда е направила инструктаж на служащите, които ще бъдат на терена на преместването, за тяхната сигурност е планувано работно облекло, какви ограничения за сигурност би трябвало да съблюдават.
В региона няма да бъдат допускани мобилни телефони и други електронни устройства. В близкият периметър не се позволява потреблението и на дронове.
  При подобаващи метеорологични условия извозването ще трае 5 дни , като при доста горещо време или пък гръмотевици и стихии, ще бъде прекратено. Патрулираща полицейска кола ще обезопаси  безпроблемното пътешестване на конвоя от цистерни през територията на България. Оставащата вода в басейните на „ Камибо “, откакто бъде оценена, ще бъде отстранена,ще се създаде проект за това и площадката ще бъде почистена “.
Кметът К.Каменов разяснява, че след една седмица тематиката за серовъглерода ще остане в историята.
В неделя при тестването на интервенцията за пренасяне на серовъглерода ще бъдат прегледани всички апарати на инсталацията.  Екипът, който ще работи с тях има опит от 10 година работа с такива артикули. За да подсигуряват сигурността, Фирма „ Балкан запас “ разчита и на непознати консултанти, които ще бъдат на терена. Иванов не отговори на въпроса какъв брой средства коства интервенцията, превоза и логистиката й, като се базира на осъществяването на своя цивилен дълг.
„ Всички апарати имат документи за работа със серовъглерод, цистерни, помпи, тъй че от гл.т. на оборудванията, имаме най-хубавото от водещи европейски компании “, посочи шефът на „ Балкан ресуср “ Емил Иванов. „ Приели сме технология, оптимално щадяща оборудванията. Ако с оборудването се случи проблем, планували сме в границите на 40 ч. да бъде доставена съответната аварийна част “.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР