От 143 души – при 44 лекарите са установили хронична

...
От 143 души – при 44 лекарите са установили хронична
Коментари Харесай

143 души са се прегледали профилактично за рак на белите дробове в столицата

От 143 души – при 44 лекарите са открили хронична белодробна болест, при 12 са открити промени, които постановат спомагателни проучвания, а 3-ма са били диагностицирани с пневмония.

Инициативата е част от акцията, проведена от Столична община и Националната асоциация за профилактика на белодробните заболявания. Безплатният скрининг се прави на територията на общинската Втора МБАЛ с възложен от болничното заведение мобилен флуорограф и спирометър за функционално проучване на дишането.

Кампанията ще продължи до края на годината, като прегледи ще се вършат два пъти в месеца, заяви ръководителят на Националната асоциация доктор София Ангелова. Желаещите могат да се запишат на тел.: 070010126 от 10.00 до 16.00 часа, както и онлайн посредством уеб страницата на Института за здравно образование www.healthedu.eu

Още три акции за скринингови проучвания ще има тази година, финансирани от бюджета на София – за рак на млечната жлеза, на простатата и на щитовидната жлеза. Прегледите ще обгръщат разнообразни възрастови и професионални групи.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР