От 14 юни /неделя/ се ограничава движението по Южната дъга на

...
От 14 юни /неделя/ се ограничава
движението по Южната дъга на
Коментари Харесай

От неделя се спира движението по участък от Софийския околовръстен път между ж. к. „Младост“ и Горубляне за изграждането на нов надлез

От 14 юни /неделя/ се ограничава движението по Южната дъга на Софийския околовръстен път /СОП/ в сектора между пътен възел „ Горубляне “ и пътен възел „ Младост “. Поради построяването на нов надлез при 40-ти км от СОП се спира трафикът и в двете направления, като преминаващите директно коли ще бъдат отклонявани от автомагистралите „ Струма “, „ Тракия “ и „ Хемус “ към Северната скоростна дъга. Локалният трафик ще може да употребява бул. „ Александър Малинов “ и бул. „ Цариградско шосе “, както и ул. „ Самоковско шосе “ в кв. „ Горубляне “ и ул. „ Инж. Георги Белов “, които свързват кв. „ Горубляне “ и кв. „ Младост “.

Участъкът ще бъде затворен до 10-ти септември. Извършващите се действия са свързани с разширението на над 6 км от Софийския околовръстен път II-18 в отсечката от пътен възел „ Цариградско шосе “ до пътен възел „ Младост “, които стартираха през октомври м. година

Утре ръководителят на Управителния съвет на Агенция „ Пътна инфраструктура “ Георги Терзийски и заместник-кметът на София Кристиан Кръстев ще ревизират напредъка при изграждането на обекта и дейностите, които се подхващат по повод затварянето на правата. Предвижда се разрушаване на надлеза при 40-ти км и изграждането на ново оборудване.

С разширението на Южната дъга съществуващият двулентов околовръстен път ще бъде реконструиран в 6-лентов със средна разграничителна линия, разделителни ивици сред локалите и директното трасе, 2 местни платна и тротоари. С новото трасе ще се обезпечи връзка между автомагистралите „ Струма ” и „ Тракия ”, ще се улесни директният трафик от АМ „ Европа “ и връзката с граничните пунктове с Турция и Гърция. Инвестицията е за 142,7 млн. лева с Данък добавена стойност и е от републиканския бюджет.

*Източник: www.api.bg
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР