От 14-ти юни до 30-ти юли, Галерия и зала “Оборище

...
От 14-ти юни до 30-ти юли, Галерия и зала “Оборище
Коментари Харесай

Галерия и зала “Оборище 5” представя изложбата Maybe It’s Not About A Happy Ending, Maybe It’s Аbout The Story на световноизвестните THE CONNOR BROTHERS

От 14-ти юни до 30-ти юли, Галерия и зала “Оборище 5 ” демонстрира за първи път в България независима галерия на Тhe Connor Brothers. Селектирани са 20 истински произведения на хартия, за основаването на които са употребявани ситопечат, маслен пастел, смесени акрилни техники, ръкописни намеси, колажи и други Българската аудитория ще види голямоформатни произведения от последната година: Conformity Is The Last Refuge, I Don’t Care What Anybody Says About Me, и напълно новите I Know I’m Paranoid, The First Thing I Do In The Morning, Call Me Anything But Ordinary и далата заглавието на изложбата: Maybe It’s Not About A Happy Ending – напряко от студиото на художниците в Лондон. Селекцията е направена особено за представянето на Тhe Connor Brothers  в София.
Изложбата на The Connor Brothers се случва в България и със специфичната подкрепa на RANGE ROVER EVOQUE, които по време на изложбата ще показват своя нов свръхестествен автомобил за града. Изискан и акуратен екстериорен дизайн, изпипани до съвършенство детайли и извънредно внимание към детайлите ви придвижват в оазис по средата на забързания град. Вечният английски жанр среща модерните форми, с цел да показа своята идея за съвремнния метод на живот.
The Connor Brothers стават известни в арт средите като мистериозни американски близнаци – Франклин и Брендън Конър, които са отгледани дружно с други известни деца като актьорите Ривър и Хоакин Финикс при рискови условия от скришен християнски фетиш, прочут като “Семейството ”. Братята Конър съумяват да избягат в Бруклин, където стартират да основават арт творби, посредством които осмислят света, от който са били лишени преди. През oктомври 2014 излиза наяве, че облиците на Франклин и Брендън, в действителност са били мит и че The Connor Brothers, в действителност са арт дилърите Джеймс Голдинг и Майк Снийл (James Golding и Mike Snelle), които са станали художници.
Картините на Тhe Connor Brothers са сатирични и хумористични по природа. Те изследват мъгливите граници сред истина и нереалност. Измислени, винтидж корици на книги, най-често взаимствани от английската литературна класик и от любовни романи. Художниците възпроизвеждат кориците като огромни акрилни или маслени платна, сменяйки заглавията на книгите с техни лични текстове като трансформират посланията, само че в поддръжка на подтекста.
Тhe Connor Brothers са търгувани на аукциони в Кристи’с и Бонхам’с дружно с Банкси и Деймиън Хърст. Техни произведения са били продавани на голям брой арт фестивали в Лондон, както и в топ галерии в Ню Йорк, Лондон, Лос Анджелис, Дубай и Сидни. През декември 2017 дебютират и на Арт Базел Маями. Tехни почитатели са Принц Хари и Меган Маркъл, които неотдавна подаряват работа на Тhe Connor Brothers за сватбата на свои близки другари.
Рекордна цена реализират за тяхна картина на аукцион през 2016 година Техни произведения се намират в най-големите обществени и частни сбирки, измежду който: The VictoriaAlbert Museum, Лондон, The Penguin Books Art Collection, The Niarchos Collection, The Omer Koc Collection и други. Цените за творбите на Тhe Connor Brothers са към момента налични, само че наклонността е към бързо повишаване. Това е индикатор за високата им художествена стойност и капиталов капацитет.
По покана на шефа на Галерия и Зала “Оборище 5 ” – Деница Атанасова-Гергова Тhe Connor Brothers ще дойдат за среща с ценители и феновете на изкуството им в края на месец Юни. Те снимаха свое видео обръщение, което ще бъде показано при откриването на изложбата тази седмица.
В рамките на Maybe It’s Not About A Happy Ending, Maybe It’s Аbout The Story, Галерия и Зала “Оборище 5 ” ще показа и произведения на други световноизвестни имена в актуалното английско изкуство, измежду които Деймиън Хърст, Марк Куин и Сър Питър Блейк.
________________________________________________________________________
Галерия “Оборище 5 ” е правоприемник на известната Галерия за съвременно изкуство, която през годините осъществя хитови изложения на Пабло Пикасо, Салвадор Дали, Хуан Миро, Анди Уорхол, Деймиън Хърст и други Бидейки неповторима за България и Източна Европа, Галерията и нейният основател Деница Атанасова-Гергова не престават да работят и промотират международни създатели пред българската аудитория. Галерия “Оборище 5 ” е единственото място в България, в което произведения на световноизвестни художници освен могат да бъдат видени, само че и да бъдат закупени.
Галерия и Зала “ОБОРИЩЕ 5 ”
София, ул. “Оборище ” №5
Работно време:
Вторник - неделя 10:30 - 18:30 ч.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР